"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Το ΤΕΙ να παραμείνει στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το ΤΕΙ Τρικάλων μπορεί να παραμείνει στα Τρίκαλα. Και να συνεργαστεί με τον Δήμο Τρικκαίων, σε μια προσπάθεια όσμωσης με την τοπική κοινωνία, αλλά και ουσιαστικής προσφοράς και συνεργασίας. Το πλαίσιο αυτό συζητήθηκε εκτενώς σήμερα το μεσημέρι, σε συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων με την πρόεδρο του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Θεσαλίας, κ. Αφροδίτη Πασαλή. Η πρόεδρος συνοδευόταν από τον καθηγητή του τμήματος κ. Νικ. Σαμαρά και τους επιστημονικούς συνεργάτες κ. Θαν. Μωυσιάδη και Δημ. Κατσαρό, ενώ παρέστη και ο αντιδήμαρχος κ. Χρ. Αναστασίου.

Η κ. Πασαλή ενημέρωσε τον κ. Παπαστεργίου για τις πολλές και ποικίλες δυνατότητες που επιστημονικώς διαθέτει το τμήμα που εδρεύει στα Τρίκαλα. Ταυτοχρόνως, με τους 600 περίπου σπουδαστές και τους άλλους 80 που εισήχθησαν φέτος (με πιθανότητα να ορκιστούν οι 50), το τμήμα αποκτά πρόσθετες δυνατότητες .

Εκείνο που συμφωνήθηκε, ήταν η ανάγκη να παραμείνει το τμήμα στα Τρίκαλα. Ετσι, η πρόεδρος ζήτησε παρέμβαση για μη συμπερίληψή του στο φημολογούμενο «σχέδιο ΑΘΗΝΑ 2». Ζήτησε, επίσης, συνδρομή του Δήμου σε ζητήματα υλικοτεχνικής υποδομής.

Ο κ. Παπαστεργίου, από την πλευρά του, εκτός από την αναγκαιότητα παραμονής του αμιγώς τρικαλινού τμήματος ΤΕΙ στην πόλη, εισηγήθηκε την εξεύρεση τρόπων συνεργασίας με το ΤΕΙ, προκειμένου «επικοινωνία» με την τοπική κοινωνία να έχει όφελος για τον Δήμο και, επί της ουσίας, για τους δημότες.

Ηταν προφανές από τη συζήτηση, ότι η νέα δημοτική αρχή επιδιώκει τρόπους συνεργασίας με την εκπαιδευτική κοινότητα όλων των βαθμίδων και, ειδικά με το ΤΕΙ, που αποτελεί σημείο αναφοράς για τους νέους μας και, πλέον, για τους νέους άλλων περιοχών της χώρας.

SINANTISI TEI1

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης