"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Το τμήμα ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ για το δημοψήφισμα

lafarm

Σχετικά άρθρα

amea

Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους περισσότερο από κάθε άλλη κοινωνική ομάδα βίωσαν τα 5 προηγούμενα μνημονιακά χρόνια τη χειρότερη μεταπολεμική ανθρωπιστική κρίση. Οι μνημονιακές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και η τρόικα των δανειστών εφάρμοσαν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες, απάνθρωπες και βάρβαρες πολιτικές, καταλύοντας πάγιες δημοκρατικές κατακτήσεις, ισοπεδώνοντας τις δημόσιες κοινωνικές δομές στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό και το κοινωνικό κράτος οδηγώντας τους αναπήρους και τις οικογένειές τους στην ανεργία στον κοινωνικό αποκλεισμό, στην απόλυτη φτωχοποίηση και στην κοινωνική και βιολογική τους εξόντωση.
Η εκλογική νίκη του Σύριζα στις 25 Γενάρη 2015 αναπτέρωσε τις ελπίδες του λαού μας . Τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους συνειδητοποίησαν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ παρά τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες που κληρονόμησε από την προηγούμενη διακυβέρνηση προσπάθησε στις 150 ημέρες που βρίσκεται στο τιμόνι της Χώρας να δρομολογήσει την επίλυση χρόνιων προβλημάτων των Α.με.Α.
Πρώτα-πρώτα προσπάθησε να αποκαταστήσει το αίσθημα εμπιστοσύνης στα Α.με.Α ,σταμάτησε τις περικοπές μισθών και συντάξεων, ανέστειλε στην πράξη την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις , ψήφησε το νόμο για την ανακούφιση των ΑμεΑ και την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.).
Όλα αυτά έγιναν στο πλέον ασφυκτικό περιβάλλον από την πλευρά των θεσμών και μέσα σε μια περίοδο σκληρής διαπραγμάτευσης η οποία θα κατέληγε σε μια συμφωνία – λύση, που θα αναγνώριζε την ανθρωπιστική κρίση στη χώρα και θα έδινε το χώρο και τον χρόνο στην κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.
Από την πρώτη μέρα ήρθαμε αντιμέτωποι με εκβιασμούς, οικονομική ασφυξία και παγίδες θανάτου. Γνωρίζαμε ότι η προοπτική που ανοίγει για όλη την Ευρώπη η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπει στο στόχαστρο. Όλες οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης ενώθηκαν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί το στοίχημα είναι μεγάλο, αν εμείς καταφέρουμε να σταματήσουμε τη λιτότητα, να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια, η ελπίδα θα έχει ριζώσει στους λαούς της Ευρώπης.
Οι εκβιασμοί και η οικονομική ασφυξία έχουν πια πάρει τα χαρακτηριστικά ενός γενικευμένου οικονομικού πολέμου. Οι ιδεολογικές εμμονές των εταιρών δανειστών μας δεν αφήνουν κανένα περιθώριο . Απαιτούν τα βάρη να τα πληρώσουν πάλι τα συνήθη υποζύγια οι μισθωτοί συνταξιούχοι ,οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Πώς να εξηγηθεί η απαίτηση τους για περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και περίπου 1 δις επί πλέον στην κοινωνική πρόνοια που σημαίνει κούρεμα 50 ευρώ από το επίδομα αναπήρων και άλλα 50 ευρώ από το επίδομα πολυτέκνων καθώς και αλλά δυσβάστακτα υφεσιακά μέτρα;
Η κυβέρνηση αποφάσισε ν’ ακολουθήσει τον δρόμο της Δημοκρατίας, να δώσει το λόγο στο λαό. Η απόφαση για τη διενέργεια Δημοψηφίσματος φέρνει δυνατά στο προσκήνιο τον κυρίαρχο λαό.
Την ώρα μάλιστα που επιχειρείται η δολοφονία της Δημοκρατίας από τις κυρίαρχες ελίτ της Ευρώπης και τους συνεργάτες τους στο εσωτερικό.(παλιό πολιτικό κατεστημένο – ΜΜΕ).
Τα μνημονιακά κόμματα « η τρόικα εσωτερικού» υιοθετώντας τα επιχειρήματα των Εταίρων δανειστών αξιώνουν την πλήρη υποταγή της χώρας στις παράλογες απαιτήσεις τους. Επιστράτευσαν όλες τις συστημένες δυνάμεις που ελέγχουν σε συνδικάτα , οργανώσεις , τοπική αυτοδιοίκηση (ΓΕΣΕΕ. Κ.Ε.Δ.Ε . ΕΝ.Π.Ε. Ε.Σ.Α.με.Α κ.λ.π) ,αποσπώντας ψηφίσματα για το ναι στο δημοψήφισμα με το επιχείρημα να μην αμφισβητηθεί η ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας.
Ειδικά για τα άτομα με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους η επιλογή της Εκτελεστικής Γραμματείας της Ε.Σ.Α.μεΑ. να συνταθεί με το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα παρά την αντιμνημονιακή της φρασεολογία σημαίνει: ΝΑΙ στην μείωση μισθών συντάξεων των Α.με.Α – ΝΑΙ στην δραστική περικοπή των κοινωνικών παροχών των Α.με.Α – ΝΑΙ στην περαιτέρω κατεδάφιση των δημόσιων κοινωνικών δομών στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό των Α.με.Α. – ΝΑΙ στην ανεργία και στον κοινωνικό αποκλεισμό των Α.με.Α. και των οικογενειών τους .
Χρέος μας είναι να αποκαλύψουμε την υποκρισία και το όψιμο ενδιαφέρον των βολεμένων ηγεσιών που επί πέντε χρόνια εφάρμοζαν τις μνημονικές πολιτικές .
Με ψηλά το κεφάλι θα δώσουμε τη μάχη . Είναι η μάχη της ζωής μας, Θα νικήσουμε.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ. Γιατί αυτό το «Όχι» θα σημάνει ότι η Ελλάδα είναι μια κυρίαρχη χώρα, ο λαός της μπορεί να αποφασίζει για το μέλλον του, να αμφισβητήσει τη λιτότητα και να επιλέξει ένα διαφορετικό δρόμο.
ΟΧΙ στην κατάργηση της Δημοκρατίας και της ελεύθερης έκφρασης του ελληνικού λαού
• ΟΧΙ στις εκβιαστικές απαιτήσεις των δανειστών και των «θεσμών»
• ΟΧΙ στα μνημόνια της υποτέλειας, της λιτότητας, της ύφεσης, της ανεργίας,
της κοινωνικής καταστροφής και εξαθλίωσης
• ΟΧΙ στην καταστροφή των μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων
• ΟΧΙ στην κατάρρευση της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Πρόνοιας.

Το τμήμα ΑΜΕΑ ΣΥΡΙΖΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης