"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Το Τρικαλινό αυτοδιοικητικό fatsimare

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια άκρως δυσμενή επίπτωση της οικονομικής κρίσης και της περιόδου των μνημονίων που επακολούθησε στη χώρα, ήταν η δραστική μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στους αυτοδιοικητικούς θεσμούς, κάνοντας έτσι τις θητείες των Περιφερειακών και Δημοτικών αρχόντων δύσκολες.

Μόνη τους ελπίδα και δεξαμενή εξεύρεσης πόρων όλο αυτό το διάστημα, είναι τα ΕΣΠΑ και τα συγχρηματοδοτούμενα κοινοτικά προγράμματα.

Το παράδοξο όμως στην όλη υπόθεση είναι ότι παρά τη μεγάλη περικοπή κονδυλίων, οι φαραωνικές εξαγγελίες έργων και η προβολή δράσεων στα πλείστα τοπικά ΜΜΕ, αυξήθηκε εντυπωσιακά, ακολουθώντας αντίστροφη πορεία.

Αναφέρομαι βέβαια στην ακατάσχετη δημοσιότητα και τα πομπώδη δελτία τύπου που εκδίδουν Δήμοι και Περιφέρεια, για ήσσονος σημασίας παρεμβάσεις και μερεμέτια, που αναγγέλλονται επανειλημμένως και παίζουν στη τοπική ειδησεογραφία καθημερινώς.

Ακόμη και η επισκευή ενός πεζοδρομίου η το βάψιμο μιας διάβασης πεζών σε χωριό του νομού, γίνονται είδηση, ενώ στη περίπτωση της εθνικής οδού Τρικάλων-Πύλης, η κατάσταση έχει καταντήσει σουρεάλ, αφού η συχνότητα προβολής του έργου έχει ξεπεράσει και τις επαναλήψεις του τηλεοπτικού σήριαλ “το καφέ της Χαράς”.

Για την ώρα μοναδική εξαίρεση στη περιοχή, είναι ο Δήμος Φαρκαδόνας και ο νέος της Δήμαρχος κ Ιωαν.Σακκελαρίου, που προτιμά με σεμνότητα να εργάζεται μακριά από τα φώτα  της δημοσιότητας και το fatsimare(η άνευ ουσίας προβολή στη βλάχικη γλώσσα).

Κωνσταντίνος Κουτσονάσιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης