"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

“Το τσιμέντο δεν φυτρώνει , η ΔΕΗ το καλουπώνει” – Αντιδράσεις στη Μεσοχώρα εν όψη της επίσκεψης Χατζηδάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

“Στη Μεσοχώρα έχουν πεταχτεί 500 εκατομμύρια ευρώ σε τσιμέντα, λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων. Θα επισκεφτώ ο ίδιος την περιοχή σύντομα. Θα προχωρήσουμε αλλά με σεβασμό στις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας”, είναι η πλήρης δήλωση του υπουργού περιβάλλοντος κυρίου Χατζηδάκη, στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε, χωρίς να επεκταθεί περισσότερο.

Κύριε υπουργέ περιβάλλοντος
Στο χωριό μας τη Μεσοχώρα δε φυτρώνει τσιμέντο. Τα τσιμέντα, τα έφεραν στο χωριό μας, πριν από 40 σχεδόν χρόνια, το κράτος , η ΔΕΗ και άλλες εταιρείες. Οι κάτοικοι δεν ήθελαν τσιμέντα. Το κράτος τα έριξε με τη βοήθεια των ΜΑΤ.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, βουνό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση


Εκεί που έριξαν τα τσιμέντα, κυλούσε πριν ένα πανέμορφο ποτάμι ο Αχελώος . Υπήρχαν χιλιάδες αιωνόβια πλατάνια. Υπήρχαν πέστροφες, χέλια και βίδρες. Υπήρχε και μια γέφυρα πέτρινη τοξωτή καμάρα, ένα στολίδι. Αυτά και πολλά άλλα όμορφα έργα του θεού και της φύσης τώρα δεν υπάρχουν.

Υπάρχει ένα φράγμα- τέρας, 150 μέτρα ύψος, που το Συμβούλιο Επικρατείας (που λέτε ότι το σέβεστε), στο παρελθόν αποφάσισε να σταματήσει η κατασκευή του 6 φορές!!!

Το φράγμα χτίστηκε και είναι το μεγαλύτερο αυθαίρετο κτίσμα στη χώρα μας. Σχεδόν 40 χρόνια απειλεί να πνίξει για πάντα τα σπίτια μας και το χωριό μας με τη δημιουργία μιας τεχνητής λίμνης και κρατά σε ομηρία τους κατοίκους.

Η εικόνα ίσως περιέχει: γέφυρα, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύση


Κύριε υπουργέ!!
Παλιά στο χωριό, είχαμε ένα αξιοζήλευτο δίκτυο να ποτίζουμε τους κήπους μας. Οι σοφοί τζοπαναραίοι προγονοί μας έφερναν με κανάλια , τα νερά που μάζευαν από όλα τα ρεματάκια, μέσα στο χωριό και δεν χανόταν σταγόνα. Το καλοκαίρι, γινόταν επισκευή του δικτύου. Κάθε κάτοικος κάποιες μέρες προσέφερε αφιλοκερδώς εργασία για το σκοπό αυτό. Αυτό λεγόταν <<ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ>>.

Δεν ξέραμε τη λέξη εθελοντισμός. Επειδή ο πατέρας μου δε μπορούσε να αφήσει το κοπάδι, με έστελνε με τον αδερφό μου και έκανα με χαρά τα μεροκάματα της <<προσωπικής εργασίας>>


Σήμερα διατίθεμαι ξανά να προσφέρω προσωπική εργασία , αυτή τη φορά για το καλό του έθνους. Να βάλουμε ένα χεράκι όλοι μαζί και τα παιδιά μου και άλλοι φίλοι που θέλουν , να γκρεμίσουμε το φράγμα που χάλασε το περιβάλλον και τις ζωές μας.


Μόνο μια παράκληση , αφού εκπροσωπείτε το κράτος, να φροντίσετε εσείς να πάρετε τα μπάζα από τα τσιμέντα σας, αυτά είναι δικά σας , εμείς τσιμέντα στο χωριό μας δε θέλουμε.


Μέχρι τότε καλώς να ορίσετε στο χωριό μας κύριε υπουργέ, περιβάλλοντος
.

Χρήστος Βλάχος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης