"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.4 C
Trikala

Το «Φυσάει Κόντρα για την ανατροπή» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

lafarm

Σχετικά άρθρα

1)Εγκαινιάζοντας σε αυτή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη διαδικασία των ερωτήσεων ελέγχου προς τη δημοτική αρχή, θέσαμε αρχικά το ζήτημα της τεράστιου ελλείμματος της μοναδικής πλέον δημοτικής επιχείρησης του e-Trikala που σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες αγγίζει το 1 εκατομμύριο ευρώ καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι του, παραμένουν απλήρωτοι για χρονικό διάστημα πλέον των 12 μηνών .
Επίσης ζητήσαμε να μάθουμε αν αληθεύουν δημοσιεύματα για πιθανό κλείσιμο μιας πολύ σημαντικής δομής του Δήμου μας, όπως είναι το «Δημοτικό Θέατρο», ώστε να εκδοθεί ένα ομόφωνο ψήφισμα από το Δημοτικό μας Συμβούλιο ενάντια στις προθέσεις του υπουργείου που οδηγούν στην κατάργησή του, όπως και πράγματι έγινε στη συνέχεια με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής.
Αναζητήσαμε να πληροφορηθούμε ποια στάση θα κρατήσει η δημοτική αρχή απέναντι στο επίκαιρο θέμα της δήθεν «αξιολόγησης των συμβάσεων» που απαιτεί η κυβέρνηση και ο Κυρ. Μητσοτάκης, απειλώντας εκβιαστικά να στείλει Δημάρχους στον προθάλαμο των ανακριτικών αρχών, αλλά και απέναντι στην αποστολή του «ερωτηματολογίου Φούχτελ» και αν το περιεχόμενο του συσχετίζεται με την πρόθεση της διεύθυνσης του δήμου να αποστείλει αντίστοιχο ερωτηματολόγιο στους δημοτικούς υπαλλήλους.
Επίσης αναδείξαμε την κακή χρήση των δημοτικών αθλητικών χώρων και γηπέδων , όπως αυτό του Πυργετού, που ενώ χρησιμοποιείται για τις ανάγκες της τοπικής ομάδας ποδοσφαίρου, στη συνέχεια παραμένει κλειδωμένο και δεν είναι εφικτή η χρήση του από την συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της συνοικίας.
Επίσης αξιολογήσαμε αρνητικά την μονοδιάστατη προβολή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου, trikalacity.gr, των δράσεων του Δημάρχου και των αντιδημάρχων και την ταυτόχρονη παράλειψη δημοσίευσης του συνόλου σχεδόν των ανακοινώσεων και των δελτίων τύπου των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων και ζητήσαμε ισότιμη και δημοκρατική μεταχείριση, ενώ παράλληλα δεν παραλείψαμε να καταδικάσουμε την επίσης αντιδημοκρατική λογική αντιδημάρχου, που εκφράστηκε σε ραδιοφωνική του παρέμβαση με τη φράση: «Δεν μας ενδιαφέρει τι λένε στο δημοτικό συμβούλιο, παρά μόνο τις μας λέει ο κόσμος».
2)Επιχειρήσαμε να θέσουμε για συζήτηση ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα, ενημερώνοντας όμως έγκαιρα όλες τις δημοτικές παρατάξεις, «Σχέδιο Ψηφίσματος Ενάντια στο νέο χαράτσι του ΕΝ.Φ.Ι.Α», επιχειρηματολογώντας για το κατεπείγον χαρακτήρα του θέματος έχοντας ως πρότυπο τη στάση του ανώτερου πολιτικά και θεσμικά οργάνου του Δήμου μας στο παρελθόν και σχετικά με το αντίστοιχο θέμα του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε και αφού οι πολίτες πρέπει άμεσα να πληροφορηθούν ποια είναι η στάση των δημοτικών παρατάξεων απέναντι στο τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα της αντισυνταγματικής και αντιλαϊκής πολιτικής υπερφορολόγησης της μικρής και μεσαίας ιδιοκτησίας, από τη στιγμή μάλιστα που πλήττει και την ίδια την Τ.Α.
Η θέση μας για την πρόταξη του ως Ε.Η.Δ. λόγω της σπουδαιότητας του θέματος αν και έγινε δεκτή ομόφωνα από την αντιπολίτευση ,καταψηφίστηκε από τη δημοτική πλειοψηφία, αποδεικνύοντας με αυτόν τον τρόπο την εκ μέρους της έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας, υποχρεώνοντας μας να το επαναφέρουμε ως τακτικό θέμα συζήτησης στην επόμενη τακτική συνεδρίαση του οργάνου.
3)Καταψηφίσαμε την πρόταση σχετικά με τη σύνθεση των επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αφού η δημοτική αρχή δεν είχε προνοήσει να συνεννοηθεί με το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών Τρικάλων και την ΕΛΜΕ Τρικάλων, ώστε να ορίσουν τα πρωτοβάθμια αυτά σωματεία αντιπροσώπους τους στα αντίστοιχα Δ.Σ. των επιτροπών.
4)Υπερψηφίσαμε την μελέτη για την ηλεκτροκίνηση της σιδηροδρομικής γραμμής Δυτικής Θεσσαλίας, διαχωρίζοντας όμως τη θέση μας από το συσχετισμό αυτού του θέματος από την αγωνιστική, σταθερή και συνεπή μας στάση απέναντι στο ζήτημα της διάβασης του Κηπακίου, ώστε να παραμείνει αυτή ανοικτή σε κάθε περίπτωση για τους κατοίκους της συνοικίας .
5)Διατυπώσαμε την επίσης σταθερή στάση μας απέναντι στην καταπάτηση κάθε δημοτικής έκτασης, ακόμα και όταν αυτή προέρχεται από μεμονωμένες συμπεριφορές πολιτών που ενεργούν πιθανά με καλή πρόθεση, γιατί πιστεύουμε ότι η αξιοποίηση των κοινόχρηστων δημοτικών εκτάσεων πρέπει να προκύψει μέσα από την ανάπτυξη συλλογικών και σχεδιασμένων δράσεων σε συνεννόηση με το Δήμο , όπως Δημοτικοί Κήποι , λαχανόκηποι και αγροκτήματα με βάση τη συλλογική τους εκμετάλλευση . Κινούμενοι σε αυτό το πλαίσιο καταψηφίσαμε την πρόταση νομιμοποίησης και ιδιόχρησης εκ μέρους του Δήμου ενός αυθαίρετα ανεγερθέντος κτίσματος στην Αγρελιά με σκοπό να γίνει παρεκκλήσι, γιατί θεωρούμε ότι στο πιο απομακρυσμένο χωριό του Δήμου οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας είναι εντελώς διαφορετικές και πολύ πιο σημαντικές όπως το να αποκτήσει ένα στέκι για νέα παιδιά ή ένα χώρο συνάθροισης για τη τοπική κοινότητα.
6)Επίσης καταψηφίσαμε δύο προτάσεις της δημοτικής αρχής για ένταξη περιαστικών ποδηλατόδρομων στο πρόγραμμα LEADER του ΚΕΝΑΚΑΠ συνολικού κόστους 500.000 ευρώ, επειδή είναι εντελώς διαφορετικά τα δικά μας προτάγματα για την κατασκευή και προάσπιση ενός ασφαλούς και διευρυμένου δικτύου ποδηλατόδρο μων στο Δήμο που θα πρέπει άμεσα να καλύψει τις ανάγκες του βασικού όγκου των ποδηλάτων που κυκλοφορούν μέσα στον αστικό ιστό της πόλης και στη συνέχεια στην επόμενη φάση να επεκταθεί στη σύνδεση των χωριών και των περιφερειακών συνοικισμών, που ασφαλώς έχουν εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες που θα πρέπει να δρομολογηθούν για την αναπτυξιακή τους ανασυγκρότηση .
Η δική μας παράταξη εξάλλου παρουσίασε για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο το 2011 και έγινε ομόφωνα αποδεκτό ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για ένα ασφαλές δίκτυο ποδηλατόδρομων στο Δήμο, που θα απαντά στις ανάγκες των πολιτών και των χρηστών του ποδηλάτου και όχι στην εξυπηρέτηση εργολαβικών συμφερόντων. Η δημοτική αρχή βάζοντας άλλες προτεραιότητες φοβούμαστε ότι αρνείται να συγκρουστεί με συγκεκριμένα τοπικά συμφέροντα και συνεπώς επέλεξε για επικοινωνιακούς λόγους να κατασκευάσει ποδηλατόδρομους πρώτα εκεί που δεν υπάρχουν ποδήλατα (!!!) ενώ την ίδια στιγμή «κλείνει τα μάτια» εκεί που οι ανάγκες των φίλων του ποδηλάτου το απαιτούν .
7)Σχετικά με την πρόταση μας για την κατάργηση της παροχής εκ μέρους των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων του δυσβάστακτου για αυτά οικονομικού ανταλλάγματος, πρόταση που εισηγηθήκαμε ως τακτικό θέμα της ημερήσιας διάταξης, αν και καταφέραμε σε συνεργασία με τα αθλητικά σωματεία που πλήττονται και με τις υπόλοιπες παρατάξεις της ελάσσονος αντιπολίτευσης να αποδείξουμε τον παραλογισμό των σχετικών αποφάσεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής, που υιοθετεί πλήρως όμως και η νέα «που δεν αράζει, αλλά δήθεν αλλάζει τα πράγματα», δεν μπορέσαμε να «σπάσουμε» τους κανόνες της παραταξιακής πειθαρχίας στην οποία υπέκυψαν ακόμα και δημοτικοί σύμβουλοι που θέλουν να παρουσιάζονται ως θιασώτες του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού.
Ο κ. Δήμαρχος αλλά και οι είκοσι εννέα δημοτικοί σύμβουλοι των δύο μεγαλύτερων παρατάξεων που ενώ υπηρέτησαν το κυρίαρχο ιδεολόγημα της φούσκας του «ΑΘΗΝΑ 2004», τώρα αρνήθηκαν να υποστηρίξουν την πρόταση μας ψελλίζοντας δικαιολογίες του τύπου «ότι δεν μπορεί να είναι όλα δωρεάν στη ζωή», είναι σίγουρο ότι θα τεθούν ενώπιον των ευθυνών τους, όταν αυτά τα αθλητικά σωματεία που ενώ στερούνται κάθε κρατικής χρηματοδότησης και στην ουσία εκπληρώνουν την υποχρέωση της Τ.Α. για εξυπηρέτηση των αναγκών για μαζικό αθλητισμό, θα «βάλουν λουκέτο» μην μπορώντας να συνεχίσουν με τέτοιους δυσβάστακτους όρους τη δράση τους.
8)Τέλος απορρίψαμε κατηγορηματικά την προμελέτη ανάπλασης τμήματος του νησιού στο Μύλο Ματσόπουλου, γιατί η σχεδιαζόμενη σύμφωνα με αυτή ανάπλαση δεν θα εξυπηρετήσει τίποτα άλλο παρά την επέκταση εμπορικών δράσεων του «Μύλου των ξωτικών» και στην παρόχθια περιοχή, όχι αναδεικνύοντας όπως θα περίμενε ο καλόπιστος πολίτης την ομορφιά και την ιδιαιτερότητα του παραποτάμιου συστήματος , αλλά ισοπεδώνοντας το χώρο , όπως ακριβώς ισοπεδώθηκε για τον ίδιο σκοπό και το Πάρκο Ματσόπουλου , προκειμένου να εγκατασταθούν τα μηχανήματα του λούνα-παρκ των ξωτικών .
Προτείναμε η δημοτική αρχή να καλέσει συνέλευση των κατοίκων των συνοικιών στην Αγία Μονή και στο Γαρδικάκι ώστε να αποφασίσουν οι κάτοικοι πως θα γίνει η σχεδιαζόμενη ανάπλαση του χώρου και ποιες προτεραιότητες των γειτονιών αυτών της πόλης πρέπει να καλύψει.
Λέμε ναι στην ανάπλαση του χώρου, για να εξυπηρετούνται όλο το χρόνο οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και όχι η κερδοφορία των λίγων επιχειρήσεων για ένα μόνο μήνα .
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης