"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στην Πορτογαλία

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην Αλμάδα της Πορτογαλίας πραγματοποιήθηκε από τις 24 έως τις 28 Οκτωβρίου 2022 η 3η συνάντηση των εταιρικών σχολείων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Act for Environment» («Δράσε για το περιβάλλον»), που έχει ως θέμα την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση, όσον αφορά το περιβάλλον και τα προβλήματα που προκαλεί η δράση του ανθρώπου.

Το σχολείο Agrupamento de Escolas Anselmo de Andrade υποδέχτηκε μαθητές και καθηγητές από το Ekonomska i Turisticka Skola του Daruvar της Κροατίας, το IES Hispanidad της Santa Fe της Ισπανίας, το Liceum de “Arte “Ionel Perlea” της Slobozia της Ρουμανίας και το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων, που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος. Η συνάντηση με τίτλο «Μια βδομάδα μεταξύ ποταμού και θάλασσας» αφορούσε τη μόλυνση του νερού στα ποτάμια, τη θάλασσα και τους υδροβιότοπους των χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Οι μαθητές ξεναγήθηκαν από Πορτογάλους καθηγητές και μαθητές στους χώρους του σχολείου, παρουσίασαν τις εργασίες τους για τη μόλυνση του νερού στις πόλεις τους, που είχαν ετοιμάσει πριν τη συνάντηση, παρακολούθησαν μάθημα κινέζικης γλώσσας και πολιτισμού και στη συνέχεια εργάστηκαν σε μικτές ομάδες πάνω στην κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος.

Οι δράσεις συνεχίστηκαν εκτός σχολείου στο Ενυδρείο της Λισαβόνας με εργαστήρια για περιβαλλοντικά θέματα, όπως το φαινόμενο του θερμοκηπίου, η υπερθέρμανση του πλανήτη και η μόλυνση του νερού, στο πάρκο της Arrabida και στο Ωκεανογραφικό Μουσείο της και στην Costa da Caparica, με ενημέρωση για την προστασία της βιοποικιλότητας και καθαρισμό της παραλίας.

Οι δράσεις, τέλος, πλαισιώθηκαν με ξεναγήσεις στην Αλμάδα και τη Λισαβόνα.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι μαθητές Βαλομάνδρας Νικόλας, Κωσταδήμας Σταύρος, Ρακοβίτη Αθανασία και Τσέλιου Μαρία και οι εκπαιδευτικοί Ντόγκας Νικόλαος και Φαλαγκάρα Θεοδώρα. Η επόμενη συνάντηση του προγράμματος θα πραγματοποιηθεί τον Φεβρουάριο στην Ισπανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης