"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Τρίκαλα – δυναμική κινητοποίηση ΠΑΜΕ : “Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα”

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα! Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα» το μήνυμα που έστειλαν εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι οι οποίοι διαδήλωσαν στα Τρίκαλα το βράδυ της Πέμπτης ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο.

«Κάτω τα χέρια από την απεργία – Δε θα τη χαρίσουμε στην εργοδοσία»«σωματεία ταξικά στα χέρια εργατών – Όχι της κυβέρνησης και των εργοδοτών» βροντοφώναξαν κατά τη δυναμική τους διαδήλωση.

Η διαδήλωση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Ρήγα Φεραίου , συνεχίστηκε με  μαχητική πορεία στους δρόμους των Τρικάλων. Στη συγκέντρωση μίλησε η  Βάσω Μπακάση  μέλος της Γραμματείας Τρικάλων  του ΠΑΜΕ, ο οποίος  κάλεσε την κυβέρνηση της ΝΔ «να πάρει τώρα πίσω το νομοσχέδιο-σκούπα για τους μισθούς των εργαζομένων και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες» και παράλληλα καταδίκασε την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ και εξέφρασε την αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Συριακό λαό .

Τα Συνδικάτα, σε συνέχεια των δύο απεργιακών κινητοποιήσεων και των άλλων αγωνιστικών πρωτοβουλιών του προηγούμενου διαστήματος, συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στη νέα επίθεση στις Συλλογικές Συμβάσεις και στη συνδικαλιστική δράση. Απέναντι στην προκλητική προπαγάνδα της κυβέρνησης, που επιχειρεί να παρουσιάσει το πολυνομοσχέδιο ως… «φιλεργατική τομή», αποκαλύπτουν το πραγματικό περιεχόμενο του νέου χτυπήματος στις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Αναδεικνύουν επίσης την προσπάθεια να τεθεί υπό ασφυκτικό κρατικό έλεγχο η λειτουργία των συνδικάτων, με ηλεκτρονικό φακέλωμα και χτύπημα των Γενικών Συνελεύσεων.

Συνεχίζουν τον αγώνα ξεπερνώντας τα εμπόδια της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ, που έκανε ό,τι μπορούσε για υπάρξει σιγή νεκροταφείου απέναντι στο νομοσχέδιο της ΝΔ, ξοφλώντας με αυτόν τον τρόπο τις δεσμεύσεις της απέναντι στο ΣΕΒ και τις άλλες εργοδοτικές ενώσεις για στήριξη των μέτρων, σπέρνοντας σύγχυση και μοιρολατρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης