"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Τρίκαλα – Εργασιακή ζούγκλα με την καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Απλήρωτη υπερ-εργασία -ούτε λόγος για κυριακάτικα, νυχτερινά και επιδόματα·, μεροκάματα πολύ χαμηλά , αδήλωτη εργασία , παραβίαση του ωραρίου των εργαζομένων , είναι κάποια από τα  στοιχεία της κατάστασης όπως αυτή διαμορφώνεται και στην Τρικαλινή αγορά εργασίας .

Εδώ να προσθέσουμε και την εκτεταμένη εισφοροδιαφυγή με τη μέθοδο της ημι-ανασφάλιστης εργασίας, κοινώς «σε δηλώνω 16 ή 20 ώρες και δουλεύεις 40, 50, όταν και όσο θέλω»·.

Το μνημονιακό οπλοστάσιο εις βάρος των εργαζομένων δυστυχώς βρίσκει την απόλυτη εφαρμογή και στον τόπο μας .

Υπό την απειλή της απόλυσης και τον εφιάλτη της ανεργίας, καλούνται εκβιαστικά  εργαζόμενοι να αποδεχτούν ατομικές συμβάσεις, μετατροπής βασικών όρων της εργασιακής σχέσης όπως περικοπή ωρών εργασίας με αντίστοιχη ή μεγαλύτερη περικοπή αποδοχών.

Αυτές οι «ατομικές συμφωνίες», που επιβάλλονται από τον εργοδότη, έχουν εξαιρετικά δυσμενή αποτελέσματα για τον εργαζόμενο, αφού ουσιαστικά μετατρέπουν τη μόνιμη, αορίστου χρόνου απασχόληση σε μερική ή σε «εκ περιτροπής» εργασία και οδηγούν στην απώλεια κατοχυρωμένων εργασιακών, ασφαλιστικών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

Και βέβαια αρίθμητες είναι οι καταγγελίες εργαζομένων στην επιθεώρηση εργασίας , στο ΙΚΑ  [ Εργατικό Κέντρο εδώ και καιρό δεν υπάρχει ] για την κατάφορη καταπάτηση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων «περί άλλων τυρβάζουν» αφού οι εργατοπατέρες συνεχίζουν να τσακώνονται για τις «καρέκλες» , διοίκηση δεν υπάρχει και βέβαια οι εργαζόμενοι συνεχίζουν μόνοι τους τον δικό τους Γολγοθά .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης