"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Τρίκαλα – Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ την Παρασκευή 5 Μάη, 8μμ, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου Τρικάλων με θέμα: “Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος δε θα πάψεις στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο”(Τάσος Λειβαδίτης)

Έλα και εσύ στo Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ
στις 5 Μάη, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου

Το μαθητικό Φεστιβάλ είναι το μεγάλο ραντεβού των μαθητών που προβληματίζονται, ονειρεύονται, τραγουδούν και δεν δέχονται την αδικία. Των μαθητών που από την αρχή της χρονιάς δεν έμειναν θεατές σε όσα ετοιμάζουν για μας, χωρίς εμάς, αλλά οργάνωσαν τον αγώνα τους για το σχολείο, τη ζωή και το μέλλον που μας αξίζει…

Προσπαθούν να μας πείσουν πως το σύστημά τους είναι ό,τι πιο δίκαιο και προοδευτικό έχει γνωρίσει η ανθρωπότητα, πως η αδικία είναι στο DNA του ανθρώπου και δε γίνεται αλλιώς. Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν είναι πως η αδικία είναι στο DNA του συστήματός τους και πως θα καταργηθεί με την ανατροπή του. Οι ανάγκες και η ευτυχία των παιδιών δεν χωράνε στα όρια του σημερινού άδικου συστήματος, που γεννά φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προσφυγιά και φασισμό για τους πολλούς, ενώ είναι παράδεισος για τα κέρδη και τα συμφέροντα των βιομηχάνων και μεγαλοεπιχειρηματιών, που ζουν στις πλάτες του λαού και των παιδιών του! Θεωρούν την ζωή και την μόρφωση κόστος, ενώ κάθε μέρα φροντίζουν να θεριεύει ο φασισμός και η ναρκοκουλτούρα μέσα και έξω απ’ τα σχολεία μας. Σε κάθε γωνιά του κόσμου ξεκινούν και έναν καινούριο πόλεμο με στρατιές προσφυγων! Τα κέρδη των λίγων είναι η φτώχεια και η δυστυχία των πολλών.

Το σημερινό σχολείο είναι κομμάτι αυτής της άδικης κοινωνίας. Μας κοιτάει στην τσέπη και μας διαχωρίζει. Μας κρατάει μακριά από την ολόπλευρη μόρφωση δίνοντας μας μόνοι σκόρπιες και αποσπασματικές γνώσεις, ενώ, είτε ποδοπατά τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας όταν δεν τα χρειάζεται, είτε τα αφήνει να αναπτυχθούν μόνο μέχρι εκεί που τα έχει ανάγκη.

Κανόνας στο σημερινό σύστημα είναι η λογική «ο θάνατός σου η ζωή μου»!

Όλοι εμείς δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, ούτε μεταξύ μας, ούτε με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες συμμαθητές μας. Δεν μας παίρνουν αυτοί το φαΐ, δε φταίνε αυτοί για την άσχημη κατάσταση στα σχολεία μας. Όλοι εμείς έχουμε κοινές αγωνίες, ανάγκες και όνειρα για μια καλύτερη ζωή.

Τα σάπια ιδανικά και οι αξίες αυτού του συστήματος δεν μας ταιριάζουν! Εμείς παλεύουμε για να γίνει κανόνας «ο ένας για όλους και όλοι για έναν» και παλεύουμε για τη νέα κοινωνία χωρίς κρίσεις, πολέμους, προσφυγιά και φασισμό!

Για τη σοσιαλιστική κοινωνία, που ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν, που καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και έχει κριτήριο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και των παιδιών του. Η σοσιαλιστική κοινωνία είναι χτισμένη πάνω σε νέα θεμέλια, γι’ αυτό χρειάζεται και ένα σχολείο τελείως διαφορετικό από το σημερινό, που θα μας διαπαιδαγωγεί με τις αρχές της ανιδιοτέλειας, της συλλογικότητας και της προσφοράς για την πρόοδο της κοινωνίας. Που δε θα μας διαχωρίζει, αλλά όλοι θα είμαστε ίσοι. Σχολείο δωρεάν για όλα τα παιδιά που θα μας ετοιμάζει να αντιμετωπίσουμε δημιουργικά τη ζωή, όποιο επάγγελμα και αν ακολουθήσουμε που θα μας διδάσκει την αλήθεια και θα μας βοηθάει να διαμορφώνουμε την προσωπικότητά μας αναπτύσσοντας τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντά μας.

Για αυτό το σχολείο και αυτή την κοινωνία αξίζει να παλέψουμε μαζί! Έλα στα Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου, να μάθεις από πρώτο χέρι για τι παλεύει η ΚΝΕ.

Έχουμε κοινό συμφέρον να ανατρέψουμε το σύστημα της αδικίας και της εκμετάλλευσης και να παλέψουμε για την κοινωνία, το σχολείο και τη ζωή που μας αξίζει!

Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Μαθητικού Φεστιβάλ έχει ως εξής:

– Μουσικοαφηγηματικό αφιερωμα με τίτλο “Αν θες να λέγεσαι άνθρωπος”

– Χαιρετισμός από μαθητή

– Προβολή βίντεο σχετικά με τον πόλεμο και το προσφυγικό ζήτημα.

– Συναυλία χιπ χοπ

Στον χώρο θα υπάρχουν γκράφιτι μαθητών ενάντια στον πόλεμο, και επίσης θα λειτουργήσει βιωλιοπωλείο των εκδόσεων “Σύγχρονη Εποχή.”

Έναρξη δραστηριοτήτων στις 20.00

 

«Αυτό το πειρατικό θα το βουλιάξουμε,
θα το βουλιάξουμε, που να σκάσει ο διάβολος.
Και θα χτίσουμε έναν κόσμο λέφτερο, ανοιχτό, γεμάτο ελπίδα…»

Ναζίμ Χιμέτ

 

                                                                                       mathitikafestival.kne.gr

 

T.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

02/5/2017

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης