"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Τρίκαλα – νέα εποχή για την ανακύκλωση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε νέα εποχή για την ανακύκλωσης εισέρχεται η δυτική Θεσσαλία. Η ΠΑΔΥΘ, η  Περιβαλλοντική Αναπτυξιακή Δυτικής Θεσσαλίας, υλοποιεί τις νέες προβλέψεις για τη διαχείριση απορριμμάτων, με τη δημιουργία «Πράσινων Σημείων», με εκδήλωση που διοργανώνει την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016, ώρα 13:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων. Σε αυτή την εκδήλωση θα παρουσιαστεί η μελέτη για το δίκτυο των προτεινόμενων «Πράσινων Σημείων» στη δυτική Θεσσαλία. Τα Σημεία αυτά είναι χώροι, στους οποίους ο κάθε πολίτης θα εναποθέτει ανακυκλώσιμα απορρίμματα όλων των κατηγοριών, που θα έχουν ήδη διαχωριστεί στην πηγή, δηλαδή στο σπίτι ή στην εργασία. Για παράδειγμα, χαρτί, γυαλί, μέταλλα, πλαστικά, υφάσματα, βρώσιμα έλαια ή χρησιμοποιημένα αντικείμενα και εξοπλισμό (όπως ρουχισμό, έπιπλα, ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό), προκειμένου να προωθηθούν στη συνέχεια για ανακύκλωση ή για επαναχρησιμοποίηση.
Η δημιουργία των «Πράσινων Σημείων» είναι υποχρέωση των Δήμων, όπως αποφασίζεται από τα Σχέδια Διαχείρισης. Όμως, η ΠΑΔΥΘ βοηθά τους Δήμους, εκπονώντας η ίδια τις μελέτες και συμβάλλοντας στην ωρίμανση των έργων, προκειμένου να ενταχθούν στο τρέχον ΕΣΠΑ και να κατασκευαστούν άμεσα.
Αυτά τα νέα δεδομένα στη διαχείριση των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης, αφορούν όλους τους κατοίκους των Δήμων των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας και τις περιβαλλοντικές οργανώσεις, που μπορούν να εκθέσουν γνώμες και απόψεις στη διάρκεια της εκδήλωσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης