"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Τρίκαλα – ΠΕΔΥ…χωρίς παιδίατρο!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Έχουν περάσει πλέον χρόνια από την έναρξη των «μεταρρυθμίσεων» στο χώρο της δημοσίας υγείας ωστόσο, η κατάσταση όχι μόνο δεν έχει ομαλοποιηθεί αλλά βαίνει προς το χειρότερο.

Παράλληλα με τις τραγικές ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό στην παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Τρικάλων, χωρίς παιδίατρο παραμένει και η υγειονομική μονάδα του ΠΕΔΥ της περιοχής, ενώ δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για την κάλυψη της θέσης.

Αυτή τη στιγμή, το Κέντρο Προστασίας Μάνας και Παιδιού, παρέχει υπηρεσίες μόνο σε εγκυμονούσες, θηλάζουσες και σε παιδιά άνω των 12 ετών τα οποία ο νόμος προβλέπει ότι μπορούν να εξετασθούν και να εμβολιασθούν από παθολόγο.

Ο παιδίατρος ακόμη αναζητείται χωρίς καν να έχει προκηρυχθεί σχετική θέση. Βέβαια τα προβλήματα με τη θέση του παιδιάτρου στο ΠΕΔΥ δεν προέκυψαν σήμερα. Η θέση καλυπτόταν πάντα με συμβάσεις κάποιων μηνών, των οποίων η ανανέωση γινόταν με δυσκολία. Πλέον όμως η κατάσταση κρίνεται σοβαρή και κατά πολλούς μη αναστρέψιμη…

Με την υπάρχουσα οικονομική κατάσταση, πολλοί γονείς θα μπορούσαν να βρούνε διέξοδο στο παιδιατρικό του ΠΕΔΥ, ωστόσο αυτό δεν είναι εφικτό από τη στιγμή που δεν υπάρχει παιδίατρος. Η μόνη λύση είναι να απευθυνθούν σε ιδιώτες γιατρούς με όποιο κόστος. Όλα αυτά με τα τακτικά παιδιατρικά ιατρεία του Νοσοκομείου Τρικάλων καθημερινά να συγκεντρώνουν δεκάδες παιδιά κι ενώ παιδιατρική κλινική λειτουργεί σε καθεστώς μερικής εφημέρευσης.

Ο κ. Μιχάλης Βενιζέλος, αρμόδιος υποδιοικητής της 5ης ΥΠΕ, τοποθετούμενος σχετικά, τόνισε ότι ναι μεν η κάλυψη των αναγκών σε ότι αφορά στις ειδικότητες παιδιάτρων είναι κύριος στόχος της υγειονομικής περιφέρειας, παραμένει όμως ζήτημα κεντρικών πολιτικών αποφάσεων. Ειδικά σε ότι αφορά στο ΠΕΔΥ, όπως εξήγησε ακόμη δεν υπάρχει καταληκτικό σχέδιο σε ότι αφορά τη δομή δημόσιας υγείας…Κάτι που σημαίνει ότι μάλλον θα χρειαστεί αρκετός χρόνος ακόμη για να λειτουργήσει έστω και με τις βασικές ειδικότητες…

εφημερίδα Η ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης