"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Τρίκαλα: Περισσότεροι από 800 Τρικαλινοί εξυπηρετούνται από τις Κοινωνικές Δομές κατά της φτώχειας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όλο και περισσότεροι Τρικαλινοί βρίσκουν καταφύγιο στις Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχιας για την καθημερινή τους εξυπηρέτηση σε βασικές ανάγκες, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία της κοινωνικής λογοδοσίας που δόθηκαν στην δημοσιότητα από τον Δήμο Τρικκαίων.

Ενάμιση χρόνο μετά τη σύσταση των Κοινωνικών Δομών στον Δήμο, μέσω της ανώνυμης μη κυβερνητικής επιχείρησης (αμκε) “Συνειρμός” και την υλοποίηση του προγράμματος “Συνεισφέρω”, τα νούμερα αποκαλύπτουν τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που έχουν προκαλέσει σε συμπολίτες μας οι πολιτικές λιτότητες την τελευταία εξαετία, οδηγώντας μεμονωμένα άτομα ή και οικογένειες στην έσχατη λύση της υποστήριξής τους από τις συγκεκριμένες Δομές, οι οποίες στεγάζονται στο παλιό Νοσοκομείο (εκτός του Κοινωνικού Παντοπωλείου).

koinoniko farmakeio

Προφανώς, η λειτουργία των Δομών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του και ο Δήμος Τρικκαίων, “είναι ουσιαστική στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης”, αλλά σε κάθε περίπτωση ο αριθμός των εξυπηρετούμενων ανθρώπων βαίνει συνεχώς αυξανόμενος. Το τελευταίο δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2015 το αποδεικνύει άλλωστε, με το Κοινωνικό Παντοπωλείο να έχει “ανακουφίσει” με προϊόντα διατροφής και άλλα είδη ένδυσης-υπόδησης συνολικά 482 άτομα με παροχή αξίας προϊόντων άνω των 15.000 ευρώ (222 άτομα τον Νοέμβριο και 260 άτομα τον Δεκέμβριο).

koinoniko estiatorio

Στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας, με διατροφή και φροντίδα της καθημερινής τους υγιεινής, εξυπηρετήθηκαν 106 άτομα κάθε μήνα (Νοέμβριος-Δεκέμβριος), ενώ στο Κοινωνικό Εστιατόριο εξυπηρετήθηκαν 224 δημότες τον Νοέμβριο και 226 τον Δεκέμβριο, με περισσότερες από 7.850 μερίδες φαγητού που διατέθηκαν. Τέλος από το Κοινωνικό Φαρμακείο εξυπηρετήθηκαν 217 άτομα το τελευταίο δίμηνο του 2015, με την αξία των φαρμάκων που χορηγήθηκαν να ξεπερνά τις 7.900 ευρώ.

Κοινωνικές Δομές - Τρίκαλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης