"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Τρίκαλα : Προσωπικότητες από … κερί – Le musée du président Parthenis

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στα διάφορα  “καλούδια” που προσφέρει η έξυπνη πόλη έρχεται να προστεθεί και το μουσείο που σκέπτεται η διοίκηση του νοσοκομείου τρικάλων και το οποίο μπορεί να εντυπωσιάσει με τα εκθέματα του.

Όπως μας έλεγε νοσηλεύτρια  θα μπορούσε να είναι σαν το  μουσείο κέρινων ομοιωμάτων της Madame Tussaud στο Λονδίνο . 

Έτσι, το ομοίωμα του Δημήτρη Παρθένη μπορεί να  βρίσκεται πλέον δίπλα στου συντρόφου Παύλου Πολάκη και σε εκείνα των δημογερόντων  Σάκη Παπαδόπουλου και του Θεόδωρου Γκαλέα.

Λίγο πιο πέρα το ομοίωμα του πρώην διοικητή κ Σουφλιά και λίγο πιο εδώ του ψυχιάτρου  Γιώργου Τσίγκα .

Εύκολο είναι , αν μετρηθούν οι διαστάσεις του σώματος και του προσώπου το αντίγραφο με το ειδικό κερί θα είναι εντυπωσιακό .

Θα μπορούσαν επίσης να προστεθούν τα κέρινα ομοιώματα – επειδή είναι ζηλιάρηδες – του Βλαχογιάννη , του Σκρέκα και του Ταμήλου τιμής ένεκεν αφού εγκαινίασαν το νοσοκομείο τέσσερις φορές .

Επίσης μπορούν να προστεθούν και οι δέκα φιλοπαρθενικοί γιατροί και βέβαια σε καμία περίπτωση οι δ/ντες των δύο παθολογικών κλινικών Α. Ζορμπάς και Στ. Μυλωνάς .

Οπωσδήποτε, είναι μια πολύ λογική σκέψη.

Τιμής ένεκεν θα μπορούσαν να βάλουν και το κέρινο ομοίωμα του Γαρδικιώτη γιατρού κ Κουτσονάσιου ξαδέρφου του νυν διοικητή .

Για τον Κουτσονάσιο υπάρχει μια ένσταση επειδή είναι ευτραφής  και θα χρειαστούν να λιώσουν πολλές λαμπάδες. 

Το κερί από τις εκκλησίες θα μπορούσε να το μαζέψει ο Κώστας Πατέρας ως ο πιο φιλόθρησκος πολιτικός παρέα με τον Γιώργο Σπαθή που ανακάλυψε τώρα τελευταία τον Ύψιστο αλλά και ο Θανάσης Ευαγγελόπουλος ο οποίος δεν έγινε διοικητής στη θέση του διοικητή.

Τα κέρινα ομοιώματα μπορούν να κυκλοφορήσουν και ως μικρογραφίες για να γίνουν ανάρπαστα στην αποκριάτικη αγορά. 

 

 

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είστε βλάσφημοι και αχάριστοι: ο Παρθένης δικαιούται μία ολόκληρη αίθουσα που θα φέρει και το όνομά του. Απ’ έξω θα πωλούνται εικόνες του που θα κοσμούνται από την υπογραφή του για να χρηματοδοτούνται οι μπουφέδες που παραθέτει προς τιμή των συντρόφων του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης