"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Τρίκαλα – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ποδηλατοπορεία ενάντια στις φόλες κατοικίδιων και μη ζώων

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Οι «Ποδηλάτες Τρικάλων» σε συνεργασία με το Πολιτιστικό & Φιλοζωικό Εθελοντικό Σωματείο Ν. Τρικάλων – «ARTEMIS»  την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα των ζώων θα πραγματοποιήσουν ποδηλατοπορεία μέχρι το χωριό Φήκη Τρικάλων, διαμαρτυρόμενοι για την συνεχιζόμενη ρίψη δηλητηριασμένων δολωμάτων που προκάλεσε τον βάρβαρο θάνατο πολλών ζώων.


Στο συγκεκριμένο χωριό εδώ και χρόνια, συναντώνται συστηματικά περιστατικά θανάτωσης κατοικίδιων και μη, ζώων από φόλες, ενώ τα μέλη της φιλοζωικής ομάδας «ARTEMIS»  τον τελευταίο χρόνο, έχουν λάβει επανειλημμένα κλήσεις για δηλητηριασμένα δολώματα (από τα οποία ελάχιστα ζώα έχουν κρατηθεί στη ζωή) όπως και για μαζικές εξοντώσεις ζώων (έχουν περισυλλέξει περίπου 30 δηλητηριασμένους σκύλους και γάτες) ενώ παράλληλα έχουν απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές και έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.

Σύμφωνα με τους νόμους 4235/14 & 4039/12: άρθρο 16 για κακοποίηση ζώων, οι παραβάτες των διατάξεων των παραγράφων α΄ και β΄ του άρθρου 16 τιμωρούνται με διοικητικό πρόστιμο 30.000€ καθώς και ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και χρηματική ποινή από 5.000€ έως 15.000€.
Σημείο συνάντησης για την ποδηλατοπορεία θα είναι η κεντρική πλατεία των Τρικάλων στις 12:00 όπου και θα υπάρχει εκδήλωση από τις 10:00 ενώ όσοι επιθυμούν μπορούν να βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Φήκης στη 13:00 όπου θα γίνει συμβολική διαμαρτυρία και ενημέρωση των κατοίκων.

 

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΟΛΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΩΝ & ΜΗ ΖΩΩΝ

ΤΙΜΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ

Η ΣΙΩΠΗ ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ

 

 

Πανελλαδική Φιλοζωική

&

Περιβαλλοντική Ομοσπονδία


Πολιτιστικό
&
Φιλοζωικό
Εθελοντικό Σωματείο
Ν. Τρικάλων
«ARTEMIS»
 

 

«Ποδηλάτες Τρικάλων»

 

Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης