"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

Τρίκαλα – Σχολικά γεύματα σε 1.196 μαθητές

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Οι φωνές των μικρών μαθητών και μαθητριών σε Δημοτικό Σχολείο των Τρικάλων, περιέγραφαν με τον καλύτερο τρόπο, το πώς το πρόγραμμα διανομής γεύματος, σημείωνε ήδη επιτυχία.
Ένα πρόγραμμα που υλοποιείται από σήμερα Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου και ολοκληρώνεται σταδιακά, με την παροχή γευμάτων σε 1.196 μαθητές Δημοτικών Σχολείων.
Ο Δήμος Τρικκαίων είναι στο επίκεντρο του προγράμματος, 
με τη συνεργασία και σύμπραξη:
– του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης,
– του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων,
– του ΚΟΙΣΠΕ (Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης που λειτουργεί ήδη στα Τρίκαλα),
– της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, που υποστηρίζει το act4greece, ένα πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότηση για κοινωνικούς σκοπούς,
Η τρικαλινή κοινωνία επιβραβεύεται με τον τρόπο αυτό, για τα κοινωνικά ανακλαστικά που επέδειξε, τόσο στη φιλοξενία των προσφύγων, όσο και στη διαχείριση πτυχών της κρίσης, με τη συντήρηση και λειτουργία των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Τρικκαίων.
Οι μικροί μαθητές, λίγο πριν τη 1 το μεσημέρι, παρέλαβαν το μενού τους (σαλάτα, κοτόπουλο με πατάτες, ψωμί ολικής άλεσης, πλαστικό μαχαιροπίρουνο). Είχαν ήδη ειδοποιηθεί και έφερε καθένας και καθεμιά λιλιπούτειοι συμπολίτες, την πετσετούλα τους. Και παρά τη μικρή τους ηλικία, κάθισαν ήσυχα στα θρανία και απολάμβαναν το φαγητό που τους διανεμήθηκε.

Η επιτυχία του προγράμματος είναι ήδη δεδομένη, καθώς η τρικαλινή κοινωνία έχει αγκαλιάσει μια διόλου ευκαταφρόνητη σύμπραξη τόσων φορέων, με τη χρηματοδότηση του act4greece, το οποίο δέχεται συνεχώς προσφορές. Το δε υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχεδίασε μια δράση που ωφελεί την κοινωνία και δίνει εφόδια. Εφόδια, όχι μόνο για την αντιμετώπιση πτυχών της κρίσης, ούτε μόνο για τα οικονομικά οφέλη στην τρικαλινή αγορά. Αλλά και για την πρόσθετη κοινωνικοποίηση των μαθητών, την ανάπτυξη δεξιοτήτων στον σχολικό χώρο, την ενίσχυση του ρόλου σύσσωμης της σχολικής κοινότητας.
Το πρόγραμμα λήγει στις 14 Ιουνίου 2017 και, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, «φαίνεται πλέον ότι η συνεργασία αποδίδει, με την επιβράβευση των τρικαλινών για την προσφορά τους σε πρόσφυγες και σε συμπολίτες που ωφελούνται από τις κοινωνικές δομές. Αυτές τις ενέργειες οφείλουμε και σχεδιάζουμε να τις συνεχίσουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης