"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Τρίκαλα: Υποσχέσεις από Μάρκο Μπόλαρη προς πληγέντες αγρότες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με υποσχέσεις έφυγαν από το γραφείο του αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκο Μπόλαρη οι Τρικαλινοί αγρότες που τον επισκέφθηκαν χθες στην Αθήνα, θέτοντάς του τα μεγάλα προβλήματα πού προκάλεσαν στις καλλιέργειες οι έντονες βροχοπτώσεις του τελευταίου χρονικού διαστήματος.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης
Ο αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάρκος Μπόλαρης

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ο πρόεδρος και αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων “Η Άνοιξη”, Απόστολος Θωμόπουλος και Θωμάς Νικολός αντίστοιχα, καθώς και αντιπροσωπεία αγροτών από τους Αγροτικούς Συλλόγους Φαρκαδόνας, Κεραμιδίου και Πελλιναίων, υπέβαλλαν υπόμνημα στον κ. Μπόλαρη για τις καταστροφές που υπέστη το φυτικό κεφάλαιο, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή Φαρκαδόνας, όπως καταγράφηκαν από τους ίδιους τους αγρότες από επιτόπιους ελέγχους αλλά και σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη εβδομάδα. “Φύγαμε με άδεια χέρια και υποσχέσεις…” δήλωσε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ Λάρισας ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας “Η Άνοιξη”, μεταφέροντας ωστόσο το κοινό αίτημα του αγροτικού κόσμου για “γρήγορες εκτιμήσεις, αποζημιώσεις στο 100%, αλλά και έργα πρόληψης και αποτροπής πλημμυρικών φαινόμενων”. Για το θέμα των εξ’ ολοκλήρου αποζημιώσεων, όπως σημείωσε ο κ. Θωμόπουλος, “ο κ. Μπόλαρης επανέλαβε ότι κάτι τέτοιοι δεν το επιτρέπει ο κανονισμός του ΕΛΓΑ”, με αίτημα των αγροτών την τροποποίησή του καλύπτοντας ζημιές σε καλλιέργειες από όλες τις αιτίες. Όσο για τα αντιπλημμυρικά, εγγειοβελτιωτικά και αποστραγγιστικά έργα στον κάμπο της Φαρκαδόνας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τους παρέπεμψε στους τοπικούς φορείς και δη στους Δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων "Η Άνοιξη" Απόστολος Θωμόπουλος
Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» Απόστολος Θωμόπουλος

Πάντως, τα αιτήματα της Τρικαλινής αγροτικής αντιπροσωπείας κατατέθηκαν και εγγράφως μέσω του σχετικού υπομνήματος, ζητώντας -εκτός της άμεσης καταγραφής των ζημιών και των αποζημιώσεων- μεταξύ άλλων:
*να παγώσουν υποχρεώσεις των πληγέντων προς το Δημόσιο, τις τράπεζες και τον ΟΓΑ,
*στην περίπτωση πλημμυρών και καταστροφών των καλλιεργειών να δίνεται έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες παραγωγούς και
*να υπάρξει σχεδιασμός και εκτέλεση όλων των αναγκαίων αντιπλημμυρικών, εγγειοβελτιωτικών και άλλων έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες.

ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης