"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Προχώρησε σε δεκάδες απολύσεις εργαζομένων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την εργοδοσία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τη μητρική πολυεθνική «Ferrovie dello Stato Italiane» (FSI) ιδιοκτησίας του ιταλικού κράτους για τις δεκάδες απολύσεις εργαζομένων τεχνιτών με την πρόφαση της πανδημίας καταγγέλλει το ΠΑΜΕ.

Συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή του σημειώνει:

«Συγκεκριμένα η διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ απέλυσε στις 30 Απρίλη -παραμονή Πρωτομαγιάς- 75 εξειδικευμένους εργαζόμενους (ηλεκτρολόγους, ηλεκτρονικούς, εφαρμοστές), απόφοιτους της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας, που εργάζονταν τρία χρόνια περίπου στην  εταιρεία. Αυτές οι απολύσεις έρχονται ως συνέχεια των 21 απολύσεων τον Αύγουστο του 2019 και των 52 εργαζομένων οι οποίοι απολύθηκαν επειδή υπηρέτησαν τη στρατιωτική τους θητεία, δεν έχουν ακόμα επαναπροσληφθεί, ενώ υπάρχει ο κίνδυνος απόλυσης και για ακόμη 50 σπουδαστές της Σιδηροδρομικής Σχολής που ολοκληρώνουν την εξειδίκευσή τους στις 30/6/2020. Οι απολύσεις μάλιστα των σπουδαστών της Σιδηροδρομικής Ακαδημίας (ΕΕΣΣΤΥ) έρχονται ύστερα από μια “φοίτηση” με μισθούς πείνας 300 ευρώ το μήνα, όπου οι σπουδαστές αποτελούσαν φθηνούς εργάτες για να οδηγηθούν στη συνέχεια σε συμβάσεις “ομηρίας” και εν τέλει στην ανεργία. Ουσιαστικά η ΤΡΑΙΝΟΣΕ – FSI μέσα σε ένα χρόνο έχουν απολύσει το 40% των τεχνιτών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ-ΕΕΣΣΤΥ, αφού πρώτα τους εκμεταλλεύτηκαν με τη μορφή της “μαθητείας”.

Την ίδια στιγμή οι κυβερνήσεις επιδοτούν την εταιρεία με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ (250 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των “άγονων” γραμμών, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2017 και 750 εκατ. ευρώ η επέκταση της επιδότησής της με απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ για άλλα δέκα χρόνια).

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει τις άθλιες πρακτικές ΤΡΑΙΝΟΣΕ – FSI που από τη μια βγάζουν ζεστό χρήμα που παίρνουν από τις κυβερνητικές επιδοτήσεις, από την άλλη μετατρέπουν τις μεταφορές σε πανάκριβο εμπόρευμα, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται τον ιδρώτα νέων εργαζομένων με μισθούς πείνας και στη συνέχεια τους απολύουν.

Το ΠΑΜΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των απόφοιτων της Σιδηροδρομικής Σχολής ΤΡΑΙΝΟΣΕ – ΕΕΣΣΤΥ για:

  • Επαναπρόσληψη όλων όσων έληξε η σύμβασή τους στις 30/4/2020 και αυτών που απολύθηκαν ή απολύονται από το Στρατό.
  • Επαναπρόσληψη των 21 απολυμένων από το καλοκαίρι του 2019.
  • Επαναπρόσληψη των μαθητών μετά το τέλος της εκπαίδευσής τους φέτος 30/6/2020.
  • Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης – Σύμβαση αορίστου χρόνου για όλους τους εργαζόμενους.
  • Υπογραφή με αυξήσεις της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και ένταξη όλων των εργαζομένων σ’ αυτήν με τους ίδιους όρους και δικαιώματα.
  • Να καταβληθούν οι μισθοί των μαθητών για την περίοδο 14 Μάρτη μέχρι 17 Μάη 2020 που παρακρατήθηκαν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης