"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Τρακτέρ στις 28 Νοεμβρίου στην Καρδίτσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας με αγροτικά μηχανήματα αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν στις 28 Νοεμβρίου 2018, στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, οι αγροτοσυνδικαλιστές της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας. Η απόφαση ελήφθη σε ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη, με το σκεπτικό κιόλας ότι την ίδια ημέρα τα εργατικά συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα έχουν προκηρύξει απεργία.

Το πλάνο της αγωνιστικής προετοιμασίας προβλέπει την διοργάνωση συσκέψεων στον κάμπο προκειμένου να ενημερωθούν οι παραγωγοί για τα άλυτα οξυμμένα παλιά και νέα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον κλάδο.
Όπως επισημάνθηκε από το στέλεχος του ΔΣ της Ομοσπονδίας κ. Κώστα Τζέλλα, χωρίς αγώνα δεν κερδίζεται τίποτα, άρα οι δυναμικές κινητοποιήσεις διεκδίκησης λύσεων στα προβλήματα είναι μονόδρομος για τους αγρότες και την εργατική τάξη που δοκιμάζονται σκληρά από τις σκληρές μνημονιακές πολιτικές.
Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της εν λόγω σύσκεψης τα θέματα που συζητήθηκαν κυρίως ήταν οι ανοιχτές τιμές στα αγροτικά προϊόντα που κυοφορούν την ασυδοσία στην αγορά εις βάρος των αγροτών.
Τέθηκε ακόμη επί τάπητος η αύξηση της τιμής του πετρελαίου που μαζί με άλλες αυξήσεις σε υλικά έχουν εκτοξεύσει το κόστος παραγωγής. Παράλληλα, επισημάνθηκε η απόλυτη ανάγκη να καθοριστεί ακατάσχετος αγροτικός λογαριασμός, ενώ υπογραμμίστηκαν και οι βασικότερες δυσμενείς επιπτώσεις αναθεώρησης της ΚΑΠ σε ενισχύσεις και επιδοτήσεις.
Βέβαια και τα αγροτοδικεία απασχόλησαν τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι συμφώνησαν πως θα πρέπει να αλλάξει ριζικά πολιτική η κεντρική εξουσία, διαφορετικά οι μικρομεσαίοι αγρότες θα ξεκληρισθούν.
Να σημειωθεί ότι στην σύσκεψη έγινε και αναφορά στην πορεία της υγείας του Προέδρου της ΕΟΑΣΚ κ. Βαγγέλη Μπούτα ο οποίος είχε πριν καιρό ένα σοβαρό ατύχημα. Όπως ειπώθηκε, σύντομα ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής θα αναλάβει ξανά δράση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης