"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.5 C
Trikala

Τριακόσια επικίνδυνα αυθαίρετα στη Θεσσαλία – Δεν έχει ληφθεί καν απόφαση κατεδάφισης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε περίπου τριακόσια τον αριθμό ανέρχονται τα καταγεγραμμένα αυθαίρετα σε όλη τη Θεσσαλία, όπως προέκυψε κατά την τελευταία συνάντηση του γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Νικόλαου Ντίτορα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Το χαρακτηριστικό των συγκεκριμένων κτισμάτων που βρίσκονται σε δάση, αιγιαλούς, ακόμη και σε ρέματα, είναι ότι δεν έχουν την δυνατότητα νομιμοποίησης όπως άλλα. Ουδείς όμως τολμά να τα αγγίξει, καθώς δεν υπάρχει μέχρι σήμερα ούτε καν απόφαση κατεδάφισής τους…

Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και η παρούσα, έκρυβαν το πρόβλημα κάτω από το χαλί και τώρα όλοι σπεύδουν να δουν τι πράξουν, καθώς, όπως ανέδειξε η καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική, οι ευθύνες της πολιτικής ηγεσίας, της αυτοδιοίκησης αλλά και της διοικητικής μηχανής είναι τεράστιες.

Η Αποκεντρωμένη διοίκηση Θεσσαλίας καλείται πλέον να προχωρήσει στην κατεδάφιση των συγκεκριμένων κτισμάτων – όπως άλλωστε προανήγγειλε και η κυβέρνηση κάνοντας θεαματική στροφή μετά τους νεκρούς της Ανατολικής Αττικής. Άγνωστο όμως τι θα συμβεί τελικά καθώς το μέτρο κρίνεται “αντιλαϊκό” και όλοι προσπαθούν να το αποφύγουν.

Οι αυθαίρετες κατασκευές στη χώρα μας αποτελούσαν ανέκαθεν ένα προσφιλές ψηφοθηρικό πεδίο. Όλες οι κυβερνήσεις υπόσχονταν ότι θα βάλουν τάξη, αλλά λίγο πριν τις εκλογές έκλειναν το μάτι στους αυθαιρετούχους παρέχοντας τρόπους νομιμοποίησης.

Κ.Τ.

* φωτό αρχείου

kosmoslarissa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης