"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Τρικαλινές δεξιές και αριστερές “κουτάλες” …

lafarm

Σχετικά άρθρα

Λες και πάσχουν από έντονα ψυχολογικά προβλήματα μοιάζουν οι επικεφαλής των πολιτικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας στα Τρίκαλα.

Η αγωνία τους για τη συγκρότηση του ψηφοδελτίου χτυπάει κόκκινο.

Εντάξει την αγωνία των εν δυνάμει υποψηφίων βουλευτών την καταλαβαίνω αφού βουλευτιλίκι σημαίνει βόλεμα , σημαίνει λεφτά , σημαίνει πολλά , πάρα πολλά .
Τυχερά, ταξίδια και καθόλου άγχος.

Είναι η λύσσα των φιλελέδων που προέρχεται από το γεγονός οτι έχασαν την κουτάλα.

Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με τους συριζαίους, λυσσάνε να μη την χάσουν αυτοί την κουτάλα…..

Το ερώτημα είναι : Αν βγει παράδειγμα ο Κώστας Σκρέκας , θα εφαρμόσει άλλη πολιτική από αυτή που εφαρμόζει ο Σάκης Παπαδόπουλος ; Μη τρελαθούμε . Μπορεί ο Βλαχογιάννης να αποτελέσει εναλλακτική πρόταση στην πολιτική που ασκεί η Δριτσέλη ; Μη χαζέψουμε . Ο Λιούτας , ο Μικέλης , η Παπακώστα άλλη πολιτική από αυτή που άσκησε ο Σιμορέλης ; Κάτσε καλά . Αν εκλεγεί ο Κώστας Παπαευθυμίου με το ΚΙΝΑΛ θα έχουμε κάποια ανατροπή ;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πια πως η καλύτερη δουλειά στην χρεοκοπημένη Ελλάδα είναι να είσαι πολιτικός. Κατά προτίμηση, εκλεγμένος.

Δε βαριέσαι , εμείς να είμαστε καλά.

Και άσ’ τους αυτούς να τρώνε με τις κουτάλες τους.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Η κουτάλα ή το κοχλιάριον Θεσσαλιστή χλιαρ.

    Παρόλα αυτά στους διεκδικητές της κουτάλας υπάρχουν και σημαντικές διαφορές τουλάχιστον στους δύο μεγάλους κομματικούς σχηματισμούς.
    Ας τις δούμε.
    Αρχικά, η επάρατος δεξιά ΝΔ του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού και της βαρβαρότητας των αγορών. Καθώς προκύπτει από την ερμηνεία του λόγου των στελεχών της θα εφαρμόσει ως οδοστρωτήρας το πρόγραμμα της, όπερ σημαίνει.(Επειδή οι πολιτικοί μας είναι καλοί χειριστές του διφορούμενου λόγου, απαιτείται η σχετική ερμηνεία των προεκλογικών λεγομένων τους)
    α)Μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο υψηλό. Η επίλυση του ή με μειώσεις μισθών στο δημόσιο ή με απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Αυτό θα σημάνει μείωση αγοραστικής δύναμης και τα επακόλουθα του πτωτικού φαύλου κύκλου των δεινών της οικονομίας-κλείσιμο επιχειρήσεων αύξηση ανεργίας κλπ, κλπ. Το έργο το έχουμε ξαναδεί.
    .β)Επενδύσεις Η νεοφιλελεύθερη άποψη για την αύξηση των επενδύσεων απαιτεί μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα. Αν ο επενδυτής επιχειρηματίας δεν προσδοκά τα δέοντα κέρδη δεν έρχεται στην χώρα μας, δίπλα μας υπάρχουν άλλες ποιο συμφέρουσες. Άλλωστε και πολλοί εγχώριοι πήγαν εκεί. Εκτός εάν επιδίωξη των νεοφιλελεύθερων φωστήρων, είναι να μειώσουν τους μισθούς σε επίπεδα κατώτερα των βορείων γειτόνων μας (Βουλγαρία, Ρουμανία κλπ ώστε να γίνουμε ποιο ανταγωνιστικοί από αυτές και να έρθουν στη χώρα μας επενδύσεις. Δεν μας λένε να δουλεύουμε δωρεάν καλύτερα!
    γ) Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο που έχει η νεοφιλελεύθερη δεξιά είναι ότι με την ασύστολη και καθόλα λαθεμένη οικονομική της πολιτική την περίοδο 2004-2009 μας οδήγησε στη χρεωκοπία. (Για κάθε αμφισβήτηση τα δεδομένα των αριθμών είναι αμείλικτα και πρέπει να ζητηθούν κάποτε ευθύνες)
    δ) Η νεοφιλελεύθερη δεξιά θα εφαρμόσει με χαρά τις νεοφιλελεύθερες διαταγές των δανειστών-δυναστών μας, άλλωστε είναι και ομοϊδεάτες της, σε αυτά συμπεριλαμβανομένων και των πωλήσεων της δημόσιας περιουσίας.
    ε) Σε ότι αφορά τη μείωση των φόρων μοιάζει ψευδές, που θα βρει τα ποσά για την πληρωμή των δόσεων.
    Μέσω αυτών των ολίγων, η νεοφιλελεύθερη δεξιά θα επιφέρει και νέα δεινά στον Ελληνικό Λαό. Πολύ χειρότερα αυτών που βιώνουμε σήμερα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ ή αλλιώς η συμβιβασμένη αριστερά.
    α) Δεν ευθύνεται για τη χρεωκοπία της χώρας, τότε ήταν ένα μικρό κόμμα.
    β) Θα εφαρμόσει τις εντολές των δανειστών-δυναστών μας με βαριά καρδιά.
    γ) Θα προσπαθήσει να κρατήσει το ελάχιστο κοινωνικό κράτος δεχόμενος πολλές πιέσεις από τους δυνάστες δανειστές μας.
    Έτσι πέραν της πολυπόθητης κουτάλας που θα πάρουν αυτοί ο κυρίαρχος Ελληνικός Λαός ας το σκεφθεί καλά τι θα επιλέξει.
    Δικαιόπολης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης