"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Τσίπρας: Ζητούν να μας ξανακυβερνήσουν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύο εκ διαμέτρου αντίθετα σχέδια, το «όλοι μαζί» και το «ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει», ανέφερε ο πρωθυπουργός ως δίλημμα στις προσεχείς εκλογές, μιλώντας στην Τήλο, τον τελευταίο σταθμό της σημερινής περιοδείας του στα Δωδεκάνησα.

Όπως είπε συγκεκριμένα, σήμερα αντιπαρατίθενται δύο σχέδια, το δικό μας που λέει ότι συνεχίζουμε «όλοι μαζί» στην έξοδο από την κρίση, να γευτούμε τους καρπούς από την ανάπτυξη, να μειώσουμε τα φορολογικά βάρη και να επεκτείνουμε τα κοινωνικά δικαιώματα, και το άλλο σχέδιο που έχει τίτλο «ο καθένας μόνος του και όποιος αντέξει», το σχέδιο που λέει όποιος είναι πιο δυνατός, πιο ισχυρός, πιο πονηρός και οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν..

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είμαστε περήφανοι διότι κάναμε πράξη την υπόσχεση μας να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, ενώ άσκησε κριτική στη ΝΔ λέγοντας ότι αυτοί που ζητούν να μας ξανακυβερνήσουν είναι οι ίδιοι που χρεοκόπησαν τη χώρα και την οδήγησαν στο ΔΝΤ, είναι οι ίδιοι που υλοποιούσαν τις περικοπές που ζητούσαν οι δανειστές, προχώρησαν σε απολύσεις, που οδήγησαν σ αφανισμό τη μεσαία τάξη με δυσβάσταχτη φορολογία και σε ανεργία ένα εκατομμύριο εργαζομένους.

«Αυτά που είδα να γίνονται για τα μικρά τα νησιά, τα τελευταία χρόνια κοντά σε σένα, πραγματικά δεν τα έχω δει σε όλα τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά», τόνισε η δήμαρχος Τήλου Μαρία Καμμά – Αλειφέρη.

«Να μιλήσω για το μεταφορικό ισοδύναμο, για το ειδικό αναπτυξιακό, για τα μικρά νησιά που ήμασταν στον ίδιο κορβανά με τα μεγάλα νησιά και μπαίναμε με ίσους όρους για να κερδίσουμε κάποια έργα; να μιλήσουμε για τα υπουργεία και τους υπουργούς οι οποίοι είχαν πάντα την πόρτα ανοιχτή για όλους τους νησιώτες και για όλους τους δημάρχους; που πραγματικά πιστεύω ότι το έχεις ακούσει και από άλλους», είπε η δήμαρχος του ακριτικού νησιού απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό.

Νωρίτερα, κατά την επίσκεψή του στη Χάλκη, εξήγγειλε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για νησιά με πληθυσμό κάτω των 1.000 κατοίκων.

Μιλώντας στους κατοίκους του νησιού, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες της κυβέρνησης για τη στήριξη των νησιωτών έτσι ώστε να μην είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. «Δεν μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τους πολίτες σαν να είναι σε διαφορετικές κατηγορίες… Οι νησιώτες μας δεν είναι πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δημιουργήσαμε συνθήκες ισότητας και γι’ αυτό θεσπίσαμε το μεταφορικό ισοδύναμο. Οι κάτοικοι των νησιών θα πληρώνουν ίσο κόστος για ίση μετακίνηση με τους κατοίκους της ηπειρωτικής Ελλάδας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης τόνισε ότι από τον περασμένο Αύγουστο που η Ελλάδα έχει βγει από τα μνημόνια, «είναι μια χώρα που ανήκει στους Έλληνες, αλλά είναι και μία χώρα ελεύθερη και ισχυρή».

Παράλληλα, έστειλεμήνυμα στην Τουρκία καθώς «οι απρόβλεπτοι γείτονες έχουν αρχίσει ξανά με τη ρητορική αλλά και με ενέργειες να προκαλούν, πρώτα στην Κύπρο, και λένε ότι θα ανέβουν και προς την Ελλάδα». «Η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή και δυνατή, οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αξιόμαχες, το σθένος τους είναι υψηλότερο από ποτέ και οι συμμαχίες της χώρας είναι ισχυρότερες από ποτέ. Είμαστε μία χώρα του διαλόγου, όπως δεν απειλούμε κανέναν έτσι δεν ανεχόμαστε και κανέναν να μας απειλεί».

Πριν απ’ τη Χάλκη ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Ρόδο, απ’ όπου έθεσε το βασικό δίλημμα των επόμενων εκλογών: εάν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά με ασφάλεια και με όλους τους Έλληνες ή αν θα διακινδυνεύσει την επιστροφή στον δημοσιονομικό εκτροχιασμό και την εποπτεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης