"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε συνεργός αν όχι πρωτεργάτης της συγκάλυψης Λιγνάδη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Συνένοχο αν όχι πρωτεργάτη του σκανδάλου πολιτικής συγκάλυψης των ειδεχθών πράξεων του Δημήτρη Λιγνάδη χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της Βουλής.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «αντιπερισπασμό ντροπής» την απόπειρα του πρωθυπουργού να αλλάξει την ατζέντα, προσπαθώντας να στρέψει το βλέμμα της κοινής γνώμης στις λέξεις και όχι στα εγκλήματα που έχουν συγκλονίσει την κοινωνία. Αναφερόμενος στο χρονικό περιθώριο 15 ημερών που προσέφερε η κυβέρνηση στον κατηγορούμενο για βιασμό ανηλίκων, έκανε λόγο για μεγάλο πολιτικό σκάνδαλο. Στηλίτευσε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε μία συγγνώμη για τις προσωπικές του επιλογές, επικρίνοντας παράλληλα την στήριξη που προσέφερε στην υπουργό Πολιτισμού ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μία υπουργός εκβιάζει τον πρωθυπουργό» ανέφερε με νόημα, θυμίζοντας πως η Λ. Μενδώνη κατάργησε την προκήρυξη που αφορούσε το Εθνικό Θέατρο για να τοποθετήσει τον Δ. Λιγνάδη. Απαντώντας στην δικαιολογία του πρωθυπουργού ότι κανένας δεν διαμαρτυρήθηκε όταν ανακοινώθηκε ο διορισμός του κρατούμενου πρώην «σκηνοθέτη – ηθοποιού», διερωτήθηκε: «Ποιος τον έβαλε εν πάση περιπτώσει σε αυτήν την θέση; Σε ποιον τα λέτε αυτά; Τι ρεσιτάλ υποκρισίας είναι αυτό;». Πρόσθεσε δε ότι η Λ. Μενδώνη προσέφυγε στη Δικαιοσύνη όταν και μόνο υπήρχε η πληροφορία για μη παραγραμμένο αδίκημα.

«Γιατί δεν επιδείξατε και στην περίπτωση Λιγνάδη τα ίδια αντανακλαστικά όπως στην περίπτωση της Σοφίας Μπεκατώρου; Τι σας φόβισε στην περίπτωση Λιγνάδη; Τι σας έκανε να προχωρήσετε στην επιχείρηση συγκάλυψης;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε στον πολιτικό του αντίπαλο και ζήτησε απαντήσεις για την επίθεση που εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, η οποία «είναι ακριβώς το ίδιο με το απαράδεκτο ¨τώρα το θυμήθηκε;¨». Ρώτησε, επίσης, τι σήμα δίνει η κυβέρνηση όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης προϊδεάζει για τη «γραμμή» υπεράσπισης της Λ. Μενδώνη επειδή ξεμπλόκαρε τις επενδύσεις στο ελληνικό. «Έτσι εξευτελίζετε τους ανθρώπους που κατήγγειλαν τους δυνάστες τους» συμπέρανε και διερωτήθηκε δηκτικά μήπως ο Ν.Σ. και όσοι βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν, κατήγγειλαν για να… μπλοκάρουν την επένδυση στο Ελληνικό. 

«Παίρνω αποστάσεις από τις χυδαιότητες»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. πήρε αποστάσεις «από όλες τις χυδαιότητες» που παρατέθηκαν στον δημόσιο διάλογο. «Αισθάνομαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι διαφωνώ αποφασιστικά, κάθετα και κατηγορηματικά από πολλά απ΄ όσα η ασυδοσία του πληκτρολογίου σας καταλογίζει» υπογράμμισε και ξεκαθάρισε πως η αναφορά του αυτή δεν αποκλείει κανέναν. Υπενθύμισε δε πως ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε μετατραπεί σε μόνιμο αναμεταδότη επιχειρηματολογίας των τρολ του διαδικτύου. «Από το δικό σας στόμα δεν βγήκε ότι ανταλλάξαμε Μακεδονία με τις συντάξεις;» αναρωτήθηκε και συμπλήρωσε την μεταφορά του «Μακελειού» στην Βουλή από τον πρωθυπουργό όταν προσπάθησε να διασύρει τον νεκρό του πατέρα ως συνεργάτη της Χούντας.  

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης