"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Υπερχείλισαν ρέματα, κινδύνεψαν άνθρωποι- πρωτόγνωρη καταστροφή σε περιοχές της Καλαμπάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δύσκολη νύχτα για την περιοχή της Διάβας Καλαμπάκας, λόγω της σφοδρής και συνεχιζόμενης βροχόπτωσης των τελευταίων εικοσιτετραώρων, με τους κατοίκους να δοκιμάζουν τις αντοχές τους όπως και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης μαζί με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Καλαμπάκα-πλημμύρες

Τα ρέματα της περιοχής δεν άντεξαν τον όγκο του νερού, πλημμυρίζοντας δρόμους και “απειλώντας” ολόκληρο τον οικισμό, με τους πυροσβέστες να έχουν ήδη επέμβει σε περιστατικά άντλησης νερών από σπίτια, στην είσοδο του χωριού, καθώς και καθοδήγησης οδηγών 11 αυτοκινήτων, στα οποία επέβαιναν 18 άτομα, που εγκλωβίστηκαν σε σημεία του οδικού άξονα που καλύφθηκαν από νερά μεταξύ Αμπελίων και γέφυρας “Κουκοράβα”.

1009filtsio1

Ήδη απαγορεύθηκε η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Καλαμπάκας – Αμπελίων – Κλεινοβού και Καλαμπάκας – Καστανιάς, ενώ ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι όσοι κινούνται στην εθνική οδό Τρικάλων-Ιωαννίνων, λόγω έντονων κατολισθήσεων σε πάρα πολλά σημεία.

1009filtsio2

Περισσότερα από 20 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας, του Δήμου Καλαμπάκας αλλά και μισθωμένα, μαζί με ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, επιχειρούν στην περιοχή για να αποτρέψουν τα χειρότερα και κυρίως να προστατέψουν ανθρώπινες ζωές και περιουσίες. Τόσο στην περιοχή των Αμπελίων Κλεινοβού όσο και προς Χρυσομηλιά και Καστανιά τα πλημμυρικά φαινόμενα είναι ιδιαίτερα έντονα σε πολλά σημεία, εξαιτίας της υπερχείλισης των ρεμάτων, ενώ και στην Μεγάλη Κερασιά τα κατολισθητικά φαινόμενα και οι καταπτώσεις βράχων κρίνονται επικίνδυνα για τα οχήματα.

1009filtsio9

Στον συντονισμό των δυνάμεων συνδράμουν από την πρώτη στιγμή ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Μιχαλάκης, ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τρικάλων Γιώργος Παπαπολύκαρπος, ο δήμαρχος Καλαμπάκας Χρήστος Σινάνης ο οποίος μάλιστα εγκλωβίστηκε στην περιοχή Αμπελίων, καθώς και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αθανάσιος Γραβάνης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης