"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Φαρκαδόνα – Δωρεάν εξετάσεις προληπτικής ιατρικής

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Δήμος Φαρκαδόνας, μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγειών Πόλεων Προαγωγής Υγείας, σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Φαρκαδόνας καλούν τους δημότες να επωφεληθούν των δωρεάν εξετάσεων προληπτικής ιατρικής που προσφέρονται μέσω του Προγράμματος Τηλεϊατρικής Vodafone.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, με την αρωγή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας. Για την υλοποίησή του συμμετέχουν επίσης το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo.
Στο πλαίσιο του προγράμματος οι ενδιαφερόμενοι δημότες του Δήμου μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δωρεάν επτά βασικές εξετάσεις προληπτικής ιατρικής, και συγκεκριμένα : Καρδιογράφημα, Οξυμέτρηση, Σπιρομέτρηση, Μέτρηση Γλυκόζης, Μέτρηση Πίεσης, Μέτρηση Ολικής Χοληστερόλης / Τριγλυκεριδίων.
Την επιμέλεια του προγράμματος έχει η ιατρός του Κέντρου Υγείας Φαρκαδόνας κ. Βιολέτα Ροκά με τη συνδρομή των επισκεπτριών υγείας. Δεδομένου ότι ο εξοπλισμός είναι φορητός, οι δωρεάν εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών στα παρακάτω σημεία τις αναφερόμενες ημερομηνίες και ώρες :
Τετάρτη 18 Μαΐου, ώρες 9:00-14:00 | Περιφερειακό Ιατρείο Οιχαλίας
Τετάρτη 25 Μαΐου, ώρες 9:00-14:00 | 1ος όροφος κτιρίου ΚΕΠ Φαρκαδόνας (πρώην Δημαρχείο)
Τετάρτη 1 Ιουνίου, ώρες 9:00-14:00 | Περιφερειακό Ιατρείο Ταξιαρχών
Oι συγκεκριμένες εξετάσεις, έπειτα εφόσον ο γενικός / αγροτικός ιατρός αποφασίσει ότι θέλει μία συμβουλευτική γνωμάτευση, αποστέλλονται μέσω του δικτύου της Vodafone, σε καρδιολόγους / πνευμονολόγους στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, οι οποίοι  παρέχουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση άμεσα και γρήγορα με τον ίδιο τρόπο, δίνοντας επιπρόσθετα τη δυνατότητα εκτίμησης του καρδιαγγειακού κινδύνου για την επόμενη δεκαετία.
Επίσης, το πρόγραμμα παρέχει και τη δυνατότητα δημιουργίας ηλεκτρονικού ιατρικού φακέλου εξεταζομένου, μέσα από τον οποίο οι γενικοί / αγροτικοί παρακολουθούν καλύτερα και πιο ολοκληρωμένα την υγεία των ασθενών τους.
Το Πρόγραμμα Τηλεϊατρικής στηρίζει τους γενικούς και αγροτικούς ιατρούς, ενώ προάγει την προληπτική ιατρική. Συμβάλλει στην πρόληψη ασθενειών μέσα από την έγκαιρη διάγνωσή τους και παράλληλα καλύπτει τους ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, καθώς παρέχει τη δυνατότητα συστηματικού ελέγχου της κατάστασης της υγείας τους, στον τόπο κατοικίας τους, καταργώντας γεωγραφικούς ή άλλους περιορισμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης