"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

«Φιλιά εις τα παιδιά» – Στην ΕΡΤ2 το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Τρικαλινού σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ανήμερα της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου στις 11 το βράδυ στην ΕΡΤ2 θα προβληθεί το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ του Τρικαλινού σκηνοθέτη Βασίλη Λουλέ «Φιλιά εις τα παιδιά».

Πέντε μικρά Εβραιόπουλα στην Ελλάδα της Γερμανικής Κατοχής, που σώθηκαν από το θάνατο χάρις σε οικογένειες Χριστιανών, πέντε ‘‘κρυμμένα παιδιά’’ που έζησαν μέσα στην απόλυτη σιωπή, αφηγούνται τις ιστορίες τους. Ιστορίες τρόμου κι αγωνίας αλλά και στιγμές παιδικής ανεμελιάς μέσα στην αγκαλιά των ξένων. Στοργικές φωλιές, κρυφοί παράδεισοι μακριά από τη φρίκη του Ολοκαυτώματος.
Πέντε παιδιά που μεγάλωσαν απότομα.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Χανιά και στο Άουσβιτς της Πολωνίας.
Προβλήθηκε επί πολλές εβδομάδες σε κινηματογράφους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, σε ειδικές προβολές σε άλλες πόλεις, σε πολλά σχολεία, τιμήθηκε με 8 βραβεία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεγάλου Μήκους, Σκηνοθεσίας, Μουσικής, Κοινού, Κριτικής Επιτροπής Παιδιών, σε ελληνικά και διεθνή φεστιβάλ (Greek Film Festival Chicago, USA, 2012, Αγών- Διεθνής Συνάντηση Αρχαιολογικής Ταινίας, Αθήνα 2012, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους, 2011, Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας 2011) και είχε πολλές δημοσιεύσεις και κριτικές.

Μοναδική ευκαιρία, για όλους όσοι δεν το έχουν δει ακόμη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης