"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15.2 C
Trikala

Φορέας διαχείρισης του τουρισμού η Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

Την από κοινού ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος του Νομού Τρικάλων και τη σύσταση ενός φορέα που θα είναι υπεύθυνος για τις δράσεις που θα αναπτυχθούν, αποφάσισαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, οι 4 Δήμοι του Νομού και το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Αποφασίστηκε ομόφωνα ο φορέας διαχείρισης του τουριστικού προϊόντος να είναι η αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου και σε συνεργασία με τους Δήμους και την Περιφερειακή Ενότητητα Τρικάλων, να μπορέσει να χαράξει μια ενιαία στρατηγική, με μοναδικό κοινό σκοπό την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος και την αύξηση των τουριστών στο Νομό Τρικάλων. Την όλη αυτή κοινή προσπάθεια στηρίζει και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, μιας και το κομμάτι του τουρισμού αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι “από σήμερα ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του τουριστικού προϊόντος στο Νομό Τρικάλων, μαζί με τους 4 Δήμους και το Επιμελητήριο. Προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού είναι να δώσουμε τη δύναμη να αναπτυχθεί και να αναδειχθεί αυτό το τουριστικό προϊόν του Νομού Τρικάλων. Θα πρέπει όλοι μας να στηρίξουμε όλους τους επαγγελματίες, αλλά και τους πολίτες για να έχουμε ένα καλύτερο αύριο στην περιοχή μας”.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου τόνισε “έγινε μία από τις πιο σημαντικές συναντήσεις, ίσως η πιο σημαντική για τον τουρισμό, βάζοντας σε δρόμο αυτό το οποίο για τουλάχιστον εδώ και 10 χρόνια λέμε, τη σύσταση κοινού φορέα για την διαχείρηση του τουριστικού προϊόντος. Όλα αυτά τα χρόνια, οι Δήμοι Τρικκαίων, Καλαμπάκας, Πύλης, Φαρκαδόνας, η περιφέρεια και οι φορείς κάνανε αυτό που πιστεύανε, χωρίς όμως να έχει κοινή στόχευση. Αυτό λοιπόν που σήμερα συμφωνήσαμε είναι με όχημα την αναπτυξιακή του επιμελητηρίου θα μπορέσουμε να βάλουμε κοινούς στόχους για τον τουρισμό στο νομό Τρικάλων. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει ένας πρώτος προϋπολογισμός του εγχειρήματος, προκειμένου αυτή η προσπάθεια να πάρει σάρκα και οστά, προς όφελος του τουριστικού προϊόντος του Νομού μας”.

Τέλος ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βασίλης Γιαγιάκος ανέφερε “αποφασίσαμε ομόφωνα να είναι η αναπτυξιακή του επιμελητηρίου αυτή που θα αναλάβει τη δράση για το τουριστικό προϊόν σε συνεργασία με δήμους και περιφέρεια για να μπορέσουμε να χαράξουμε μια ενιαία στρατηγική για το πως μπορούμε να προβάλλουμε το νομό, πως μπορούμε να φέρουμε εδώ κόσμο, τι δράσεις χρειάζονται για να γίνει αυτό, ποιες δομές πρέπει να έχουν προτεραιότητα και πως μπορούμε να συνεργαστούμε σε επίπεδο νομού και να έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα μιας και βλέπουμε ότι ο τουρισμός για το νομό αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο λόγω των Μετεώρων και λόγω του ορεινού όγκου. Αυτή η ομοφωνία πιστεύω θα μας δώσει τη δύναμη να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν και να στηρίξουμε τους επαγγελματίες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης