"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

«Φουντώνουν” τα σενάρια που «θέλουν” τον Σάκη Παπαδόπουλο στο υπουργείο Υγείας – Στη θέση του Παύλου Πολάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η επιτυχής διαδρομή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού πυροδοτεί τις καλοπροαίρετες πιέσεις εκείνων των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία προτείνουν για το υπουργείο Υγείας ένα «δίδυμο” με κοινές πολιτικές στάσεις και συμπεριφορές, το οποίο θα χαρακτηρίζεται από εμφανή και έκδηλη ηπιότητα, μετριοπάθεια, παροιμιώδη ευγένεια και έξωθεν καλή μαρτυρία.
Έτσι, όσο πλησιάζει η μέρα του αναμενόμενου ανασχηματισμού του κυβερνητικού σχήματος από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάπου κοντά στις 21 Αυγούστου, τόσο «φουντώνουν” τα σενάρια τα οποία «θέλουν” ένα στέλεχος εγνωσμένου κύρους και διακομματικής αποδοχής, ήπιο και μετριοπαθές, αλλά και με «αιρετικές” απόψεις σε σειρά θεμάτων, να αντικαθιστά τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη.
Το στέλεχος αυτό δεν είναι άλλο από τον βουλευτή και τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Σάκη Παπαδόπουλο, παλαιό και έμπειρο συνδικαλιστή της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).
Εάν ο Σάκης Παπαδόπουλος, ένα από τα καλύτερα και παλαιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της Υγείας, αναλάβει τη θέση του νέου αναπληρωτή υπουργού Υγείας, τότε θα καταστεί σαφές γιατί ο ίδιος δεν ανέλαβε πολύ πρόσφατα τη θέση του προέδρου της διακομματικής επιτροπής της Βουλής για την φαρμακευτική πολιτική, γεγονός το οποίο είχε προκαλέσει πολλά ερωτήματα, όταν είχε συμβεί.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα ίδια σενάρια υποστηρίζουν επίσης ότι ο Σάκης Παπαδόπουλος δεν θα προχωρήσει σε αναθεώρηση της πολιτικής του Παύλου Πολάκη, αλλά εκείνο το οποίο θα προσδώσει στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, λένε, θα είναι το ιδιαίτερο προσωπικό του ύφος, το οποίο βρίσκεται στον αντίποδα του ύφους του Παύλου Πολάκη.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι και ο Ανδρέας Ξανθός και ο Σάκης Παπαδόπουλος πρόσκεινται στην «αντιπολιτευόμενη” ομάδα στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, τους λεγόμενους «53”, μαζί με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη.
Για την Ιστορία, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84 FM”, ο Σάκης Παπαδόπουλος πρότεινε μεταξύ άλλων τη σύσταση αυτόνομου υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, ενώ ο ίδιος τόνισε επίσης ότι «με 91 νεκρούς, σίγουρα κάτι δεν πήγε καλά”.
medispin

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης