"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Φράχτη που θα κάνει ηλεκτροσόκ σηκώνει η Ουγγαρία ενάντια στους πρόσφυγες

lafarm

Σχετικά άρθρα

Φράχτη που θα μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροσόκ και θα φέρει αισθητήρες θερμότητας κάμερες και μεγάφωνα από τα οποία ακούγονται μηνύματα αποτροπής σε αρκετές γλώσσες, ετοιμάζεται να φτιάξει η Ουγγαρία για να εμποδίσει πρόσφυγες να φτάσουν στη χώρα.

«Προσοχή, προσοχή. Σας προειδοποιώ ότι βρίσκεστε στα σύνορα της Ουγγαρίας», θα είναι ένα από τα μηνύματα που θα ακούγεται στα αγγλικά, τα αραβικά και τα φαρσί από τα μεγάφωνα του νέου φράχτη που χτίζει η ακροδεξιά κυβέρνηση του Όρμπαν, που θεωρεί τους πρόσφυγες και τους μετανάστες ως μια από τις μεγαλύτερες απειλές.

«Αν καταστρέψετε τον φράκτη, περάσετε παράνομα, ή επιχειρήσετε να περάσετε, αυτό θεωρείτε έγκλημα στην Ουγγαρία. Σας προειδοποιώ να μην διαπράξετε αυτό το έγκλημα. Μπορείτε να καταθέσετε το αίτημα ασύλου σας στην ζώνη διέλευσης», θα είναι ένα άλλο μήνυμα που θα ακούγεται. Σημειώνεται πως οι «ζώνες διέλευσης» είναι δύο συνοριακοί σταθμοί, από όπου επιτρέπεται η είσοδος ελάχιστων μεταναστών.

Ο νέος φράχτης θα έχει συνολικό μήκος 140 χιλιόμετρα και θα ανεγερθεί κατά μήκος των συνόρων με τη Σερβία. Ήδη έχουν κλείσει τα πρώτα δέκα χιλιόμετρα, ενώ οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του «οργουελικού» φράχτη αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός δύο μηνών. Βασικοί εργάτες είναι 700 τρόφιμοι φυλακών.

«Ο πρώτος φράκτης ήταν μια γρήγορη λύση από την κυβέρνηση, αλλά όχι η ιδανική, καθώς οι παράνομοι διακινητές ανθρώπων έρχονται εξοπλισμένοι με εργαλεία για να τον κόψουν», τόνισε ο δήμαρχος του συνοριακού χωριού Ασοτάλομ, Λάζλο Τοροτσκάι, που είχε ζητήσει από το 2014 το κλείσιμο των συνόρων.

Η κυβέρνηση έχει προορίσει 123 εκατομμύρια ευρώ για το χτίσιμο του δεύτερου φράκτη. Ο προσωπάρχης του Πρωθυπουργού Όρμπαν, Γιάνος Λάζαρ δήλωσε πως το συνολικό κόστος της φύλαξης των συνόρων, με τις αστυνομικές περιπολίες και τις ζώνες διέλευσης, αγγίζουν το κόστος περίπου ενός δισεκατομμυρίου ευρώ.

Ως μία από τις κύριες χώρες διέλευσης των εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών που ταξίδευαν το 2015 με προορισμό χώρες της κεντρικής Ευρώπης, η Βουδαπέστη είχε ανεγείρει από εκείνη την χρονιά έναν φράχτη από συρματόπλεγμα, εμποδίζοντας την διέλευση μεταναστών και προσφύγων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης