"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

“Φυσάει κόντρα” για τον ποδηλατόδρομο…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ομολογία Δημάρχου: Με προσωπική ευθύνη των ποδηλατών και με ελλιπή ασφάλεια γίνεται η χρήση του περίφημου «ποδηλατόδρομου»  

Δεν είναι ο πρόχειρος σχεδιασμός και η «τσάτρα-πάτρα» υλοποίηση του «ποδηλατόδρομου», που εμείς έχουμε ονομάσει «Παπαστεργίου-Κωτούλα».

Δεν είναι ότι αυτός ο «ποδηλατόδρομος» ήταν η «συνέχεια» και το  δήθεν «αποτύπωμα» της αποτυχημένης  δράσης του «οχήματος χωρίς οδηγό» ή  μάλλον καλύτερα «του οχήματος χωρίς τιμόνι».

Δεν είναι τα τριάντα πέντε (35.000) ευρώ που δαπανήθηκαν για τον κόκκινο χρωματισμό του, χρωματισμός που παρ` όλο αυτό το υπερβολικό ποσό, έμεινε σύμφωνα με ομολογία του Δημάρχου, ελλιπής και θα απαιτηθεί σύντομα συμπληρωματικός, ανεξάρτητα του αν σε ένα εξάμηνο θα απαιτηθεί καινούργιος.

Δεν είναι η ελλιπής σήμανσή του και η μειωμένη παρά το πρόσφατο χρωματισμό  προστασία του από κακόπιστους οδηγούς κάθε άλλου τροχοφόρου.

Αυτό που πραγματικά μας εξοργίζει είναι η στυγνή ομολογία του Δημάρχου ότι ο δήθεν ποδηλατόδρομος που απέδωσε στους ποδηλάτες των Τρικάλων και έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα για την αυτοπροβολή του, έχει εγκριθεί  υπό τον όρο ότι θα λειτουργεί μονόρροπα, σύμφωνα δηλαδή με την φορά της κατεύθυνσης της κίνησης των οχημάτων στον ίδιο δρόμο και ΟΧΙ αμφίδρομα, ώστε να εξυπηρετεί κάθε ποδηλάτη που βρίσκεται στο δρόμο από τον οποίο διέρχεται με αποτέλεσμα, όσοι ποδηλάτες κινούνται προς την αντίθετη κατεύθυνση να το κάνουν με προσωπική τους ευθύνη , αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος για το οποίο αν συμβεί θα κηρυχθούν αποκλειστικά υπαίτιοι οι ίδιοι!!!

Συνεπώς καμία ασφάλεια δεν παρέχει στους χρήστες του ποδήλατου ο συγκεκριμένος «ποδηλατόδρομος Παπαστεργίου-Κωτούλα» , αφού όχι μόνο δεν τους προστατεύει από κακόβουλες ενέργειες οδηγών οχημάτων, αλλά   τους καθιστά de facto υπαίτιους ατυχήματος όταν κινούνται αντίρροπα στην κατεύθυνση της κάθε οδού !!!

Και αυτό το γεγονός αποκαλύφθηκε μετά από δική μας ερώτηση –παρέμβαση μόλις πριν λίγες ημέρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού όχι μόνο ήταν σε άγνοια του , αλλά και στο σύνολο της κοινής γνώμης και ειδικότερα των φίλων της ποδηλατοκίνησης .

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το πρωί της ίδιας ημέρας που θέσαμε τη δημόσια παρέμβασή μας στη συνεδρίαση του Δ.Σ., το ίδιο ερώτημα διατύπωσε δημόσια και ραδιοφωνικός παραγωγός, που τυγχάνει προσωπικός φίλος και κουμπάρος του κ. Δημάρχου από τα μικρόφωνα της «Ραδιοφωνικής Λέσχης», επισημαίνοντας την σχετική έλλειψη σήμανσης και διάκρισης σε αυτό το κατασκεύασμα που ο Θεός ο ίδιος δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει ποδηλατόδρομο!!!

Ούτε αυτός δεν είχε ενημερωθεί αρμόδια όπως συνήθως…

ΥΓ.1 Τις ανακοινώσεις του «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΉ» δεν τις διαβάζουν ένας – δύο, όπως ειρωνεύτηκε αλλαζονικά ο κ. Δήμαρχος στη πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τις διαβάζουν χιλιάδες συμπολίτες μας και δυστυχώς για τον κ. Παπαστεργίου αυτές οι ανακοινώσεις διαμορφώνουν συνειδήσεις σχετικά με «τα έργα και τις ημέρες» της διακυβέρνησής του, οικοδομώντας τις συνθήκες για την ανατροπή της δημαρχίας του που τόσο αλαζονικά και  υστερόβουλα διαχειρίζεται.

ΥΓ.2  Και μια που … «το έφερε και η κουβέντα», ακόμα περιμένουμε την απόδοση των στοιχείων και τη συζήτηση του οικονομικού απολογισμού του προγράμματος «όχημα χωρίς οδηγό» για να πληροφορηθούμε τόσο εμείς, όσο και οι δημότες , που ακριβώς διατέθηκαν τα 400.000 ευρώ του προγράμματος.

Κύριε Δήμαρχε, πόσα κεράκια επιτέλους θα σβήσουμε στο δημοτικό συμβούλιο;   

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης