"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

«Φυσάει Κόντρα»: Στα βήματα και για τη μνήμη του Παύλου Φύσσα

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΝΑΤΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ

 

Αυτές τις μέρες του Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι. Ένα χρόνο μετά, το μήνυμα που στέλνουν οι μεγάλες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις παραμένει το ίδιο : «Ποτέ ξανά Φασισμός».

Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» μαζί με άλλες συλλογικότητες, πολιτικές οργανώσεις, ανένταχτους αγωνιστές και αντιφασιστικές κινήσεις, οικοδομούμε καθημερινά ένα ευρύ και δυναμικό Αντιφασιστικό Κίνημα και στην πόλη μας, στις γειτονιές της, στις πλατείες της, στους δρόμους της, μέσα και από σειρά δράσεων, πολιτιστικών και πολιτικών εκδηλώσεων την Τετάρτη 17 και Πέμπτη 18 Σεπτέμβρη ώστε να διατρανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη νεοναζιστική απειλή.

Το «ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» καλεί κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα πολίτη των Τρικάλων να δώσει μαζί αυτόν τον αγώνα, γιατί οι απόγονοι του Χίτλερ, οι καλύτεροι συνεργάτες της εργοδοσίας και των εφοπλιστών, οι συνομιλητές του Μπαλτάκου και του Σαμαρά δεν χωράνε στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στην πόλη μας .

Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι φασίστες πάνε χέρι – χέρι με την βία και την καταστολή που χρειάζεται για να εφαρμοστούν τα μνημόνια, τα μέτρα της κυβέρνησης, της τρόϊκα και του ΔΝΤ.

Την απάντηση στους νεοναζί μπορεί να την δώσει η λαϊκή κινητοποίηση, το αντιφασιστικό κίνημα. Μέσα από τις παρεμβάσεις μας, τον πολιτισμό, την παιδεία παλεύουμε για να μην αφήσουμε έδαφος στη φασιστική ιδεολογία.

Στον όψιμο και υποκριτικό «αντιφασισμό» της κυβέρνησης που εδράζεται στη θεωρία των δύο άκρων. εμείς απαντάμε με την εμβάθυνση της δημοκρατίας και με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών, αντιμετωπίζοντας τη βία του φασισμού που απομονώνει, με τη δύναμη του διαλόγου και της άμεσης δημοκρατίας που ενώνει .

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης