"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ: Εκτίθεται διπλά η δημοτική αρχή με την εγκατάλειψη της νησίδας στον Αγιαμονιώτη ποταμό

lafarm

Σχετικά άρθρα

FISAEI KONTRA AGIA MONI

Συμπληρώθηκαν δύο μήνες από τη λήξη του θεματικού πάρκου του «Μύλου των Ξωτικών» και πραγματικά προκαλεί τις χειρότερες εντυπώσεις στους δημότες και ειδικότερα στους κατοίκους της περιοχής η παντελής αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την ανάπλαση της νησίδας στο ποτάμι που διατρέχει τη συνοικία της Αγίας Μονής, πίσω από τον Μύλο Ματσόπουλου.
FISAEI KONTRA AGIA MONI
Το φθινόπωρο ο Δήμος προχώρησε με πρόχειρες διαδικασίες και χωρίς καμία σημαντική μελέτη στην άμεση ισοπέδωση μίας περιοχής 2,5 και πλέον στρεμμάτων πάνω στη νησίδα , στην οποία εγκαταστάθηκαν εμπορικές δράσεις αναψυχής για τον «Μύλο των Ξωτικών».
Επικαλέστηκε τότε ο κ. Δήμαρχος ότι με το τέλος του θεματικού πάρκου θα προχωρούσε η υλοποίηση κατασκευής χώρου πολλαπλών δραστηριοτήτων και χώρων άθλησης, ώστε να αποδοθούν άμεσα προς χρήση στη νεολαία κυρίως της περιοχής .
Δυστυχώς ακόμα και σήμερα και μετά από δύο ολόκληρους μήνες που αναμέναμε ώστε η δημοτική αρχή να ξεκινήσει τουλάχιστο τις εργασίες υλοποίησης όσων είχε υποσχεθεί, στην περιοχή δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει κάτι διαφορετικό πέρα από την εγκατάλειψη, την υποβάθμιση και ουσιαστικά την δεδομένη απόφαση της δημοτικής αρχής να έχει κάθε χρόνο την έκταση αυτή διαθέσιμη και ισοπεδωμένη στην κυριολεξία για την άνετη εγκατάσταση των εμπορικών δράσεων του Μύλου, παραμένοντας μέσα στη λάσπη του χειμώνα και στη σκόνη του καλοκαιριού.
FISAEI KONTRA AGIA MONH
Εκτός από τα σχέδια ανάπλασης έχουν εγκαταλειφθεί στη νησίδα ακόμα και κατασκευές του «Μύλου». Κανείς δεν αισθάνθηκε την υποχρέωση να τις απομακρύνει.
Μια περιοχή ιδιαίτερου κάλλους, όπως είναι η παρόχθια περιοχή μέσα στην κοίτη του Αγιαμονιώτη ποταμού, στην οποία θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί ένα μεγάλο πάρκο, με φυτεύσεις δέντρων, με τη δημιουργία παιδικών χαρών και άλλων υποδομών, ώστε να συνδέσει την καθημερινότητα των κατοίκων με τη φύση, το πράσινο και το νερό του ποταμού και να διατηρηθεί παράλληλα το φυσικό τοπίο των ελεύθερων χώρων που περιβάλλουν το συγκρότημα του Μύλου Ματσόπουλου, ουσιαστικά θυσιάζεται στο βωμό της δήθεν «επιχειρηματικότητας», αφήνεται στην τύχη της, μέχρι τις αρχές του επόμενου Οκτώβρη, οπότε και θα παραδοθεί και πάλι στους υπευθύνους του «Μύλου των Ξωτικών» για να το χρησιμοποιήσουν ως χώρο συγκέντρωσης των μηχανημάτων του Λούνα–παρκ.
FISAEI KONTRA AGIA MONI
Όπως είχαμε από την πρώτη στιγμή σωστά εκτιμήσει ,η νησίδα του ποταμού αντί να αναπλασθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, ώστε το Πάρκο Ματσόπουλου και ο περιβάλλον χώρος του να αποτελεί ένα ενιαίο διαμορφωμένο πάρκο για την εξυπηρέτηση κοινωνικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών αναγκών της γειτονιάς, της ευρύτερης περιοχής και της πόλης ολόκληρης, απλά θα διατηρεί τον άχαρο ρόλο να υποδέχεται κάθε χρόνο και για 40 ημέρες μηχανικές υπερκατασκευές που θα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των εμπορικών δραστηριοτήτων της διοργάνωσης του «Μύλου των Ξωτικών», ενώ τις υπόλοιπες 325 θα αποτελεί ένα ακόμα θλιβερό σκηνικό της όμορφης αλλά παραμελημένης μας πόλης.
Δυστυχώς με αυτή τη λογική και με αυτές τις πρακτικές η δημοτική αρχή εκτίθεται, και εκτίθεται διπλά, αφού άλλα πράγματα υποσχέθηκε και παρουσίασε και άλλα πράττει .
Εκτίθεται όμως και επειδή θα φέρει ακέραια την ευθύνη αν στο πέρασμα του χρόνου το πάρκο Ματσόπουλου και φυσικά και η παρόχθια περιοχή του Αγιαμονιώτη ποταμού, θα παύσουν να αναδεικνύουν το πλήθος των αρετών τους, αφού δεν θα αξιοποιούνται δημιουργικά, γεγονός που θα οδηγήσει στην απομείωση της ιστορικής αξίας του όλου συγκροτήματος, αν δηλαδή το κληροδότημα ενός σπάνιου τρικαλινού θα σταματήσει να αποτελεί πόλο έλξης αλλά και ένα από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς για τους κατοίκους των Τρικάλων και τους επισκέπτες του Δήμου μας όλο το χρόνο.
Τρίκαλα 8 Μαρτίου 2015
Το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης