"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ : Μέγιστο ηθικό και πολιτικό ατόπημα της Δημοτικής Αρχής

lafarm

Σχετικά άρθρα

fisaei kontra
Σε μέγιστου βαθμού ηθικό και πολιτικό ατόπημα υπέπεσε η δημοτική αρχή διορίζοντας συνήγορο πολιτικής αγωγής κατά την εκδίκαση στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρικάλων της υπόθεσης με κατηγορούμενους τον πρώην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θανάση Βαβύλη, τον πρώην αντιδήμαρχο και σήμερα δημοτικό σύμβουλο Θεόδωρο Σπανό και τον πρώην αντιπρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Γιάννη Κεμανίδη, που κατηγορούνταν εξ αιτίας της ενέργειάς τους να επιστρέψουν κατασχεμένα αντικείμενα ευτελούς αξίας σε αλλοδαπό οικονομικό μετανάστη, κινούμενοι σε αυτή τους την ενέργεια από ανθρωπιστικά κίνητρα και χωρίς να βλάψουν στο παραμικρό το Δήμο Τρικκαίων και την τοπική οικονομία.
Την υπόθεση που έκανε «σημαία» του πανελλαδικά το πολιτικό μόρφωμα των νεοναζιστών, επέλεξε ο κ. Δήμαρχος για να εκφράσει την τυπολατρία του σε γραφειοκρατικές αγκυλώσεις, στρεφόμενος χωρίς λόγο και ουσιαστική αιτία, προσδίδοντας ηθική και ποινική απαξία σε συναδέλφους, που τίμησαν με αυτή τους τη στάση τις παραδόσεις της Τ.Α. και κόσμησαν με αυτή τους τη συμπεριφορά το Δήμο Τρικκαίων .
Εκτέθηκε όμως όχι μόνο ηθικά και πολιτικά στα μάτια κάθε καλόπιστου δημότη, αλλά και νομικά αφού το Δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα το σχετικό αίτημα του Δήμου, ως μη νόμιμο και ουσία αβάσιμο.
Αντί ο κ. Δήμαρχος να προσέλθει ως μάρτυρας υπεράσπισης των συγκεκριμένων κατηγορουμένων όπως έπραξαν οι υπόλοιποι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, εκφράζοντας και επιβεβαιώνοντας και στην δικαστική αίθουσα το ομόθυμο πνεύμα υποστήριξης τους, όπως αυτό εκφράσθηκε και επίσημα, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις αρχές του 2013, την περίοδο δηλαδή που σε βάρος τους ξεκινούσε η διαδικασία της πολιτικής και ποινικής τους δίωξής.
Αντί να προστρέξει και να επιχειρηματολογήσει ενώπιον του Δικαστηρίου για το δίκαιο της απόφασή τους που υπαγορεύθηκε από στάση ανθρωπιάς προς ένα φτωχό, οικονομικό μετανάστη, προτίμησε και χωρίς προηγουμένως να ενημερώσει για ένα τόσο μείζονος σημασίας πολιτικό θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο, να διατάξει την άσκηση πολιτικής αγωγής εναντίον τους, απαιτώντας οικονομική «αποκατάσταση» της ηθικής βλάβης που υπέστη ο Δήμος από τη δυσφήμηση που επήλθε από τη συγκεκριμένη τους απόφαση (!!!) .
Η απόφαση αυτή της δημοτικής αρχής και παρά την απόρριψη της άσκησης πολιτικής αγωγής εκ μέρους του Δήμου, θεωρούμε ότι «βάρυνε» στην κρίση του Δικαστηρίου, αφού προσέδωσε και αδίκως το χαρακτήρα μιας εσωδημοτικής αντιπαράθεσης στο όλο ζήτημα, οδηγώντας σε μεγάλο βαθμό στην καταδίκη των συναδέλφων .
Ο κ. Δήμαρχος με την απόφασή του αυτή, ήρθε σε ευθεία σύγκρουση με την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του 2013 , όταν αφ` ενός όλες οι δημοτικές παρατάξεις είχαν επιδοκιμάσει τη συμπεριφορά και στάση των εκπροσώπων της τότε δημοτικής αρχής και αφ` ετέρου είχαν αντιδράσει στη φραστική επίθεση που είχαν δεχθεί από τους ρατσιστές και ξενόφοβους οπαδούς των ναζί .
Ο κ. Δήμαρχος δυστυχώς με την απόφαση του αυτή επέλεξε να βρεθεί σε λάθος όχθη.
Τρίκαλα 5 Μαΐου 2015
Το γραφείο Τύπου της δημοτικής παράταξης
«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης