"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

9.5 C
Trikala

Φόρος και για τους ανάπηρους πολέμου…

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, αλλά και ένα μήνα πριν – στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου – τους αποκάλεσαν για πολλοστή φορά «ήρωες», που πότισαν το χώμα της πατρίδας με το αίμα τους για να είμαστε σήμερα ελεύθεροι.

Ο λόγος για τους αναπήρους πολέμου και τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης 1941 – 1944, τους οποίους όμως η Πολιτεία, όχι μόνο τους ξεχνάει το υπόλοιπο διάστημα, αλλά συνεχίσει να ψαλιδίζει τα ελάχιστα «προνόμια» που τους έχουν απομείνει!

Όπως λοιπόν καταγγέλλει ο πρόεδρος των αναπήρων και θυμάτων πολέμου νομού Λάρισας κ. Αθανάσιος Ριζάκης, από την 1η Οκτωβρίου του 2015, στο πλαίσιο της εφαρμογής του νόμου 4172/2013, οι ανάπηροι πολέμου που διατηρούν άδειες περιπτέρου θα φορολογούνται με 20% για το ενοίκιο που λαμβάνουν από τη χρήση του.

Σύμφωνα με τον κ. Ριζάκη, «δυστυχώς, οι πολιτικοί μάς έχουν ξεχάσει. Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας μας αφαίρεσαν πολλά από τα προνόμιά μας. Περιμέναμε περισσότερα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και αυτοί τηρούν την ίδια στάση».

Αξίζει να επισημανθεί ότι πανελλαδικά δεν ζουν πλέον περισσότεροι από 2.300 ανάπηροι πολέμου, ενώ στην περιοχή της Λάρισας έχουν απομείνει περίπου 30.

Κάποιοι μάλιστα από αυτούς διαβιούν κάτω από άθλιες συνθήκες, κατάκοιτοι, να τους φροντίζουν οι γείτονες!

«Μόνο στις παρελάσεις και τις γιορτές μας φωνάζουν «Ζήτω οι Ήρωες», επισημαίνει ο κ. Ριζάκης και αναρωτιέται αν μπορεί η κυβέρνηση να φροντίσει για τα προβλήματά τους.

Θυμίζουμε ότι ο πρόεδρος των αναπήρων και θυμάτων πολέμου Λάρισας είχε μιλήσει για τα προβλήματα των αντιστασιακών στον αναπληρωτή υπουργό Επικρατείας Τέρενς Κουίκ, κατά την παρουσία του στην πόλη για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

ΟΙ ΑΠΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

Εν τω μεταξύ, ο κ. Ριζάκης εκφράζει το παράπονό του σχετικά με την κυριακάτικη εκδήλωση για την Εθνική Αντίσταση 1941 – 1944, όπου απουσίαζαν οι βουλευτές της περιοχής, εστιάζοντας κυρίως στους κυβερνητικούς.

Παράλληλα, επισημαίνει το γεγονός ότι είθισται σε ανάλογες εκδηλώσεις να καταθέτουν πρώτα στεφάνι οι επίσημοι και αργότερα οι ανάπηροι πολέμου.

«Στον πόλεμο, οι στρατιώτες πηγαίνουν μπροστά, στην κατάθεση στεφάνων πίσω», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Μενέλαος Κατσαμπέλας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης