"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.4 C
Trikala

Χάλκινο μετάλλιο στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα o Δημήτρης Λώλας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Από 2 έως 7 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η 34η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα, στην Οχρίδα των Σκοπίων, με τη συμμετοχή των καλύτερων μαθητών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Μαθηματικά.


Ο Τρικαλινός μαθητής Δημήτριος Λώλας, της Α΄ τάξης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Αθηνά, κατέκτησε Χάλκινο μετάλλιο, ενώ συναγωνίστηκε με μαθητές έως και δύο χρόνια μεγαλύτερους. Η συνολική αποτίμηση της εξαμελούς Ελληνικής αποστολής, ήταν ένα Χρυσό, δύο Ασημένια, δύο Χάλκινα μετάλλια και μια εύφημη μνεία. Όπως τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, έχουμε τη χαρά να έρχεται στην πόλη μας μαθηματική διάκριση κορυφαίου επιπέδου, με διεθνή απήχηση.
Εκτός της Ελλάδας και της διοργανώτριας χώρας, τα υπόλοιπα συμμετέχοντα κράτη με τις αντίστοιχες εθνικές τους αποστολές ήταν: η Κύπρος η Βουλγαρία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, η Μολδαβία, το Μαυροβούνιο, η Ρουμανία, η Σερβία, η Αλβανία και η Τουρκία. Οι Βαλκανικές Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι ένας θεσμός υψηλοτάτου ενδιαφέροντος, όχι μόνο για την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Απόδειξη αυτού αποτελεί η συμμετοχή εκτός συναγωνισμού, εθνικών ομάδων και από άλλες χώρες όπως: της Ιταλίας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, του Αζερμπαϊτζάν, του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας, του Τουρκμενιστάν και της Μεγάλης Βρετανίας.
Ως Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Ν Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, συγχαίρουμε θερμά το Δημήτριο Λώλα γι’ αυτή την πολύ μεγάλη, διεθνή, διάκρισή του και του ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στην ερχόμενη 58η Παγκόσμια Μαθηματική Ολυμπιάδα, που θα γίνει στο Ρίο Ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας τον Ιούλιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης