"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Χάος στις ΗΠΑ:Τέσσερις οι νεκροί στις ταραχές-Δείτε live εικόνα από την Ουάσινγκτον

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μέσα ενημέρωσης από όλον τον κόσμο μεταδίδουν εικόνες χάους από το Καπιτώλιο καθώς οι υποστηρικτές του Τραμπ που πραγματοποίησαν πορεία προς το Κογκρέσο, παραβίασαν οδοφράγματα, συγκρούστηκαν με την Αστυνομία και μπήκαν στο κτίριο.Το Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών ανέστειλε εκτάκτως τη συνεδρίαση που είχε σκοπό να επικυρώσει τη νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές μετά την εισβολή διαδηλωτών οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

https://youtu.be/f437y6UVjD8

Φωτογραφίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά και μεταδόσεις τηλεοπτικών δικτύων έδειχναν νωρίτερα άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας να προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο των διαδηλωτών κρατώντας στα χέρια τα περιστροφά τους.

Όλα ξεκίνησαν ύστερα από το κάλεσμα Τραμπ προς τους υποστηρικτές για πορεία κατά του εκλογικού αποτελέσματος. Ο Ρεπουμπλικανός ζήτησε από τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς να ακυρώσει το αποτέλεσμα της κάλπης και ο τελευταίος το αρνήθηκε επικαλούμενους το Σύνταγμα.

Στη συνέχεια διαδηλωτές εισέβαλαν σε Καπιτώλιο και αίθουσα Γερουσίας, με τις σοκαριστικές εικόνες να οδηγούν τον Τραμπ να καλεί σε ειρήνη και τον Λευκό Οίκο να αποφασίζει επιστράτευση της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης