"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Χαμός στη Βουλή με Κασιδιάρη: Χτύπησε τον Δένδια επειδή πέρασε από μπροστά του (video)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ένταση επικράτησε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής να επιτίθεται στον βουλευτή της ΝΔ Νίκο Δένδια επειδή ο δεύτερος τόλμησε να περάσει από μπροστά του ενώ ο πρώτος μιλούσε για το πολυνομοσχεδίο.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης φέρεται να χτύπησε και να έσπρωξε τον Νίκο Δένδια, αφού πρώτα με έντονο ύφος του είπε: «Τι περνάς από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω; Όταν μιλάω να μην περνάς από μπροστά μου», με τον κ. Δένδια να ανταπαντά: «Τι είναι αυτό το ύφος;». Αυτό ήταν αρκετό για να ανάψουν τα αίματα και ο κ. Κασιδιάρης να βγει εκτός εαυτού όπως άλλωστε το συνηθίζει.

Κάποιοι είδαν τον κ. Κασιδιάρη να ρίχνει ένα χαστούκι στον κ. Δένδια και ακολούθησε πανζουρλισμός. Ο προεδρεύων καλούσε την φρουρά να αποβάλλει τον κ. Κασιδιάρη, αλλά η φρουρά αργούσε να εμφανιστεί. Τελικά, ο Ηλίας Κασιδιάρης αποχώρησε μόνος του βρίζοντας αισχρά, ενώ ο εκτελών χρέη προέδρου της Βουλής κ. Μπαλαούρα του απάντησε ότι μολύνει τη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι υποβάλλει πρόταση μομφής κατά του Ηλία Κασιδιάρη και σημείωσε ότι θα παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής. Η μομφή αφορά όλη την ΚΟ της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή να μην μπορεί να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις των επιτροπών. Ο Ηλ. Κασιδιάρης παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Ο Ηλίας Κασιδιάρης προτείνεται να μην συμμετέχει ούτε στις συνεδριάσεις της Ολομέλειας και αντίστοιχα περικοπή της βουλευτικής αποζημίωσής του. Αυτή είναι η πρόταση του Μάκη Μπαλαούρα για να αποφασίσει το Σώμα.

«Δεν θα επιτρέψουμε αυτές τις φασιστικές συμπεριφορές» είπε ο Νίκος Μαντάς από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ζήσαμε αυτό που δεν είχαμε ζήσει ως τώρα από μια απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο κ. Δένδιας χωρίς να υπάρχει πρόθεση εντάσεως» είπε ο Μάκης Βορίδης και ζήτησε να διαταχθεί η αποβολή του συνόλου της ΚΟ της Χρυσής Αυγής από την παρούσα διαδικασία, διότι «όλοι συνέπραξαν και ασχημόνησαν». «Το μήνυμα πρέπει να είναι, το κοινοβούλιο μπορεί να προστατεύσει τον εαυτό του» είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, ο οποίος ζήτησε τον λόγο, είπε ότι δεν προξένησε κανένα επεισόδιο, αλλά το αδίκημά του ήταν να περάσει μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη. Η ΚΟ της ΧΑ είπε ότι έχει το δικαίωμα της χειροδικίας, ανέφερε, επίσης, ο κ. Δένδιας και εξέφρασε την ελπίδα ότι με αυτό το επεισόδιο, η κοινωνία θα κατανοήσει ότι η δημοκρατία δεν είναι πολίτευμα δεδομένο, αλλά χρειάζεται διαρκής μάχη, ώστε να επιτρέπει στο πολίτευμα αυτό να λειτουργεί. «Παρά την τεράστια προσβολή, θα ήθελα να ελπίζω ότι το εις βάρος μου επεισόδιο μπορεί να φανεί χρήσιμο στην κοινωνία», σημείωσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης