"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.3 C
Trikala

Χρεοκόπησε ο Δήμος Τρικκαίων ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Βασίλης Πάνος : Αν δεν μπορεί ν΄αλλάξει μια λάμπα και να εξασφαλίσει στους δημότες τον απαιτούμενο ηλεκτροφωτισμό που δικαιούνται πώς ονομάζεται αυτή η αδυναμία ;;

’Υποσχέθηκε στους δημότες Τρικάλων η εκλεγείσα δημοτική αρχή ότι θα διοικήσει τον δήμο με χριστό ήθος και πολιτική συνέπεια και υπέρ των συμφερόντων τους και απ΄ότι βλέπουμε διοικεί τη πόλη με «δωρεές» και «ελεημοσύνες» χωρίς καμιά συνέπεια λόγων και πράξεων.

Αυτή η συμπεριφορά προς τους δημότες δεν ονομάζεται πολιτική απατεωνιά;

Ο δήμαρχος δηλώνει μπροστά στις τηλεοράσεις ότι θα φτιάξει μια πόλη με χαρούμενους δημότες.
Πώς εννοεί τη χαρά ο δήμαρχος;
Μέσα στα βαθιά σκοτάδια και μέσα στα λασπόνερα και μέσα στο κυκλοφοριακό και περιβαλλοντολογικό χάος που βρίσκεται σήμερα η πόλη και η περιφέρειά της θα βρει χαρά;


Ή θα παίρνει το ποδήλατο ο Τρικκαίος δημότης και θα κόβει βόλτες στην κεντρική γέφυρα χοροπηδώντας απ΄ τη χαρά του για τις «ελεημοσύνες» των υπηρεσιών που του παρέχει ο δήμος μέσω «δωρεών»;

Διότι το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού της πόλης είναι γενικότερο.

Και θα μπορούσε να δεχθεί ή να κατανοήσει ο τρικαλινός πολίτης την οποιανδήποτε αδυναμία του δήμου να του ικανοποιήσει τις όποιες βασικές ανάγκες που είναι υποχρεωμένος ο δήμος να του παρέχει αν τουλάχιστον ο δήμαρχος θα του εξηγούσε γιατί γίνεται αυτός ο ελλιπέστατος φωτισμός της πόλης και η αδυναμία της αλλαγής μιας λάμπας.

Και επιπλέον, μέσα σ΄αυτή τη φτώχεια και την αδυναμία του δήμου(αν υπάρχει) να ικανοποιήσει τα αιτήματα των δημοτών να αφήσει τα περιττά λόγια για τα καινοτόμα έργα που βέβαια δίνουν είδηση και προβολή στα ΜΜΕ, αλλά είδηση στα ΜΜΕ μπορεί να προκαλέσουν και οι τυχόν οικονομικές αδυναμίες που έχει ένας δήμος να ικανοποιήσει τα καθημερινά προβλήματα που έχει η πόλη των Τρικάλων και οι καθημερινές ελλείψεις έργων και συντήρησης των υφιστάμενων υποδομών που βρίσκονται σε αθλία κατάσταση.

Και να εξηγήσει και να κοινοποιήσει στους δημότες πώς γίνεται ένας δήμος με τόσους εργαζόμενους να μη έχει λεφτά να αλλάξει τις καμένες λάμπες και τα σπασμένα πλακάκια των πεζοδρόμων της πόλης;

Για να μπορεί να κρίνουν και οι δημότες αν αυτοί οι εργαζόμενοι στον δήμο πληρώνονται κανονικά ή περιμένουν και αυτοί το μισθό τους από κάποιες «δωρεές» και «ελεημοσύνες»;

‘Όμως, αν πληρώνονται κανονικά τότε οι εργαζόμενοι στον Δήμο που αμείβονται με 600-1000 ευρώ τον μήνα δεν έχουν την ίδια ευθύνη με τους εργαζόμενους που αμείβονται από 2.000-5.000 ευρώ τον μήνα όταν οι υπηρεσίες που παρέχουν στους δημότες είναι ελλιπείς.

Και μάλιστα σε δημότες των Τρικάλων που είναι άνεργοι και άλλοι ζουν με 400-600 ευρώ τον μήνα.

Ποιο χριστό ήθος επιτρέπει στον δήμαρχο Τρικκαίων να αμείβει εργαζόμενους με 3000-5000 χιλ.και περισσότερα πολλές φορές και οι δημότες της πόλης του, άνεργοι των 400 ευρώ να μην έχουν ηλεκτροφωτισμό στους δρόμους;

Αν υπήρχε πραγματική δημοκρατία σε αυτόν τόπο και σε αυτή την πόλη και οι δημότες είχαν το δήμο στα χέρια τους και αποφάσιζαν οι ίδιοι για την τύχη τους δε θα επέτρεπαν ποτέ να γίνει κάτι τέτοιο.

Αν κάποιοι από τη δημοτική αρχή που επαίρονται για το χριστό ήθος τους και την πολιτική συνέπειά τους μέσα σ΄ αυτή την κολοβωμένη δημοκρατία που ζούμε και τους επιτρέπει να άρχουν την πόλη, τουλάχιστον ας την αποδείξουν τάχιστα με έργα και όχι με λόγια, ειδάλλως να παραιτηθούν ή να δηλώσουν την χρεοκοπία του δήμου.

Και πριν η ανοχή και η υπομονή των Τρικκαίων πολιτών εξαντληθεί, διότι έρχονται δύσκολες μέρες και βαρύς χειμώνας, και του καιρού και της τοπικής οικονομίας.

Υ.Γ. Να υπενθυμίσουμε στην δημοτική αρχή ότι η ολική καταστροφή της πόλης από την πλημμύρα το 1907 έγινε από αδιαφορία των δημοτικών αρχών και της πολιτείας να πάρουν έγκαιρα μέτρα, τα οποία τα επισήμανε ο τύπος της εποχής (συνέχεια επί πολλά χρόνια)από παρεμβάσεις που έγιναν και γίνονταν επί της κοίτης και τον ρου όλων των ποταμών της πόλης.

 

Και τότε δεν καταστράφηκαν μόνο τα χαμόσπιτα των φτωχών της περιφέρειας, αλλά και τα «αρχοντικά» του κέντρου των πλουσίων.
150-200 νεκρούς είχε η πλημμύρα των Τρικάλων να μην το ξεχνάμε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης