"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

«Ω, λε φιλαλάκο!»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μια βραδιά αφιερωμένη στη 40χρονη ιστορία του κινήματος αντίστασης και των αποχρώσεων του, της τεχνικής, της πολιτικής και του νοήματος της αλληλεγγύης ήταν η παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Γιαννόπουλου «Ω, λε φιλαλάκο!» -που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις «Κουκκίδα και πραγματοποιήθηκε στο Rossonero .

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, άτομα κάθονται και εσωτερικός χώρος

Για το βιβλίο μίλησαν οι Κώστας Φώλιας και Κώστας Μουζουράκης, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η Χριστίνα Σουβλή.
Το «Ω, λε φιλαλάκο!» αφηγείται μια πεντηκονταετή ιστορία, “μια ζωηρή ιστορία του κινήματος, της ζωηρής άκρας Αριστεράς και των ανθρώπων της”. Φυσικά, δεν πρόκειται για ιστορία όλου του κινήματος και όλης της άκρας Αριστεράς. Κάτι τέτοιο, έτσι κι αλλιώς, θα ήταν αδύνατο, και πάντως επ’ ουδενί βρίσκεται, έστω αποσπασματικά, στις προθέσεις του συγγραφέα.

Σκοπός του είναι να γράψει τη δική του ιστορία μέσω της συμμετοχής του σε αρκετούς από τους αγώνες όλων αυτών των χρόνων, με έμφαση στους λιγότερο προβεβλημένους και τους πλέον μαχητικούς, μαζί με τους πολλούς συντρόφους και συντρόφισσές του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης