"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12 C
Trikala

Όλες και όλοι αύριο στα δικαστήρια Τρικάλων

lafarm

Σχετικά άρθρα

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 28.9. ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ, ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΥΣ 9 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ, ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ!

Την Τετάρτη 28.9., ξεκινά, μετά από αρκετές αναβολές λόγω της αποχής των δικηγόρων, η δίκη των 9 αλληλέγγυων και δημοσιογράφων, που μηνύθηκαν από τον εργολάβο καθαριότητας του Νοσοκομείου Τρικάλων με την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης, επειδή συμπαραστάθηκαν στις απλήρωτες επί μήνες καθαρίστριες του νοσοκομείου, όταν το καλοκαίρι του 2014 προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας, και επειδή δημοσιοποιήθηκε το θέμα στα Μ.Μ.Ε.


Δεκάδες σωματεία, συλλογικότητες, φοιτητικοί σύλλογοι, εξέδωσαν ψηφίσματα συμπαράστασης στους 9 διωκόμενους, ενώ ακόμη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων, αναγκάστηκαν υπό την πίεση του κινήματος αλληλεγγύης, να πάρουν θέση υπέρ των κατηγορούμενων.


Στις μέρες μας, όπου βρίσκονται στο στόχαστρο τα εργασιακά, συνδικαλιστικά και τα στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και οι λαικές ελευθερίες και βρίσκονται προ πυλών νομοσχέδια αντεργατικά και με διατάξεις που θα καθιστούν απαγορευτική ακόμη και την κήρυξη μιας απεργίας, όπου η ύπαρξη της ελευθεροτυπίας παίζεται με όρους καζίνο σε δημοπρασίες μεγαλοεπιχειρηματιών, όπου η αλληλεγγύη ποινικοποιείται, εκτός αν φορά ταμπελάκι διαπίστευσης ΜΚΟ από το κράτος και την Ε.Ε. και όπου ξεπουλιέται κάθε ίχνος δημόσιου πλούτου, μέχρι και το νερό που πίνουμε ακόμη (!!!),
καταλαβαίνουμε πόσο μεγάλης σημασίας είναι η δίκη των 9 αλληλέγγυων και δημοσιογράφων στην πόλη μας και πόσο σημαντική κι επιτακτική καθίσταται η πανηγυρική τους αθώωση αύριο.


Ηδη ο εργολάβος καθαριότητας, μέσα από την πίεση του κινήματος αλληλεγγύης, δεν είναι κατήγορος, μα κατηγορούμενος στα μάτια της κοινωνίας. Αυτός και όλο το σάπιο σύστημα εργολαβιών και καταλήστευσης του δημόσιου χρήματος.


Και ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι να υπάρξει δημόσιο και δωρεάν, υψηλής στάθμης, σύστημα υγείας για όλο το λαό, με τους εργαζομένους σε αυτό να δουλεύουν με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με μόνιμη κι αξιοπρεπή δουλειά.


Καλούμε τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τα συνδικάτα και τα σωματεία, τις συλλογικότητες και τις πολιτικές οργανώσεις, να δυναμώσουν το κίνημα αλληλεγγύης και να συμμέτεχουν αύριο, Τετάρτη 28.9. στις 9 π.μ. στα Δικαστήρια, στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στους/στις 9 διωκόμενους/ες.

ΛΕΣΧΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης