"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Όλυμπος: 30 εκατ. για εργοστάσιο χαλουμιού στην Κύπρο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το φθινόπωρο αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή του εργοστασίου χαλουμιού της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία Α.Ε.» («Όλυμπος») στην Κύπρο, με στόχο οι εργασίες να έχουν τελειώσει σε δύο χρόνια και να ξεκινήσει να λειτουργεί το 2023. 

Αυτό αναφέρει σήμερα η εφημερίδα «Καθημερινή» (Δήμητρα Μανιφάβα), σημειώνοντας ότι η πανδημία καθώς και κάποιες καθυστερήσεις στην έκδοση των σχετικών αδειών έχουν πάει λίγο πίσω τις εργασίες για την επένδυση της θεσσαλικής γαλακτοβιομηχανίας των αδερφών Σαράντη.

Το εργοστάσιο πρόκειται να κατασκευαστεί στην περιοχή Τσέρι, έξω από τη Λευκωσία, και σύμφωνα με τη διοίκηση της «Ελληνικά Γαλακτοκομεία» θα είναι το πλέον σύγχρονο στην κατηγορία της παραγωγής χαλουμιού, με δυνατότητα επεξεργασίας 250 τόνων γάλακτος την ημέρα. 

Πρόκειται για επένδυση ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ, η οποία πραγματοποιείται σε μια περίοδο το χαλούμι αποκτά ακόμη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία, καθώς πρόσφατα αναγνωρίστηκε ως προϊόν προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) και από την 1η Οκτωβρίου 2021 το εν λόγω τυρί θα επιτρέπεται να παρασκευάζεται μόνο στην Κύπρο.

Λ.Ε. thessaliaeconomy.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης