"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Όπως «δίδαξε» το ΠΑΣΟΚ…κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις κωλοτούμπες

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Δεν είναι πάντως δική μας ανακάλυψη . Η είδηση κάνει το γύρο του διαδικτύου από την Παρασκευή 14 Νοέμβρη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ διέγραψε την “αμερικανοκίνητη Χούντα” από την ανακοίνωσή του». Η είδηση αφορά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου, η οποία μετά την αρχική της έκδοση επανεκδίδεται , λίγη ώρα μετά, με την επισήμανση «ορθή επανάληψη» . Σ’ αυτή τη «ορθή επανάληψη», λοιπόν, η επίμαχη φράση της πρώτης ανακοίνωσης ,η «αμερικανοκίνητη χούντα», έχει απαλειφθεί….

Και να ‘ταν μόνο αυτό; Δεν υπάρχει κουβέντα , ούτε στη «ορθή» ούτε στη «λανθασμένη» ανακοίνωση, για Αμερικάνους, δεν υπάρχει κουβέντα για το ΝΑΤΟ και το ρόλο τους στην εγκαθίδρυση της στρατιωτικής δικτατορίας και των δεινών του λαού μας.

Φαίνεται πως ζήλεψαν οι κ. του ΣΥΡΙΖΑ τη δόξα των προκατόχων τους στο θώκο της σοσιαλδημοκρατίας .Εκείνων του ΠΑΣΟΚ εννοούμε. Για να μην ξεχνιόμαστε , κιόλας, ας θυμίσουμε ότι λίγα χρόνια πριν η νεολαία ΠΑΣΟΚ είχε εκδώσει μια πολυσυζητημένη –και τότε- αφίσα για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Εκείνη η αφίσα, πάντως, δε χρειάστηκε να επανεκδοθεί ως ορθή επανάληψη. Απεικόνιζε , εξ αρχής, τη γνωστή φωτογραφία όπου τα τανκς μπαίνουν στο Πολυτεχνείο ,αλλά ως δια μαγείας …να λείπουν τα συνθήματα στην πύλη: «ΕΞΩ αί ΗΠΑ, ΕΞΩ το ΝΑΤΟ».

Συνθήματα που έχουν καταγράψει τα ιστορικά ντοκουμέντα και έχουν αναπαραχθεί σε αμέτρητες ορθές εκδόσεις . Συνθήματα που δε γράφτηκαν τυχαία και απερίσκεπτα στην πύλη του Πολυτεχνείου εκείνες τις φλογερές μέρες του Νοέμβρη το 1973. Άλλωστε, αν ήταν γραμμένα «στο βρόντο» δε θα ‘χαν μείνει και για πολύ εκεί. Θα’χανε φροντίσει οι χιλιάδες διαδηλωτές γι’ αυτό. Γράφτηκαν στην προμετωπίδα του χώρου-σύμβολο της εξέγερσης και τα φύλαξαν σαν τις κόρες των ματιών του οι εξεγερμένοι , γιατί εξέφραζαν το κύριο νόημα και στόχο αυτού του λαϊκού ξεσηκωμού. Γιατί , πριν γραφούν σαν «ιστορία…στον τοίχο με μπογιά»,   ήταν τυπωμένα ορθά και καθαρά στο μυαλό και τη συνείδηση του λαϊκού κινήματος ,που σήκωσε το μπόι του εκείνο το Νοέμβρη.

Έχοντας αυτές τις μικρές υπενθυμίσεις στο μυαλό του, ο καθένας καλοπροαίρετος άνθρωπος θα μπορούσε ν’αναρωτηθεί: Βλέπει ,άραγε, μπροστά τουα εικόνες από το παρελθόν ή εικόνες από το μέλλον; Μάλλον και τα δύο θα λέγαμε εμείς. Γιατί, αν τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ που είναι αξιωματική αντιπολίτευση κάνει γαργάρα την αμερικανοκίνητη χούντα και το ΝΑΤΟ αύριο ως κυβέρνηση τι θα κάνει ; θα καταργήσει και την πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία; Ή θα προχωρήσει και στην παραπέρα παραχάραξη της ιστορίας που ‘γράψαν οι λαοί όπως και προστάζουν οι αδιαπραγμάτευτοι –κατά το κ.Τσίπρα-οργανισμοί(sic) του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Μετά θυμώνουν γιατί τους λέμε ότι γίνονται ΠΑΣΟΚ και μάλιστα στην πιο κακή εκδοχή του.

 

Σωτηρόπουλος Σωτήρης , μέλος της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης