"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

«Αξίζουμε καλύτερα», ήταν το σύνθημα του Κυριάκου Μητσοτάκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

  • «H Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
  • «Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν»
  • Υποσχέθηκε σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%

«Αξίζουμε καλύτερα», ήταν το σύνθημα του προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ομιλία του από το βήμα της ΔΕΘ. «Οι Έλληνες δεν αξίζουμε να ζούμε να ζούμε στη μιζέρια και να πληρώνουμε τα ψέματα και τις αυταπάτες των μαθητευμόμενων μάγων», σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημηκρατίας.

«Δεν θέλουν, δεν ξέρουν, δεν μπορούν», τόνισε για την κυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμπληρώνοντας πως «η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι κακέκτυπο λατινοαμερικάνικης δημοκρατίας».

«Η αγωνία μου είναι να εξασφαλίσουμε καλύτερο αύριο για τη νέα γενιά», ανέφερε επίσης ο Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι «οραματίζομαι μία ευημερούσα χώρα με προκοπή και αξιοπρέπεια».

«Πιστεύουμε στην δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι προτεραιότητά του είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων.

«Να απελευθερώσουμε τις αστείρευτες δυνάμεις της κοινωνίας από τα δεσμά του κρατισμού» τόνισε.

Αναφέρθηκε επίσης στη σημασία της ασφάλειας των πολιτών, λέγοντας πως είναι προϋπόθεση της ελευθερίας.

Δραστική απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας, σταθερό φορολογικό νόμο για μία πενταετία και μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της κυβέρνησής του, υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη ΔΕΘ.

Η υλοποίηση των ιδιωτικοποίησεων και εμβληματικών επενδύσεων, όπως το Ελληνικό και οι Σκουριές, είναι η απόλυτη προτεραιότητα, διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Δύσκολο να επιτευχθούν τα πλεονάσματα στα οποία δέσμευσε η κυβέρνηση τη χώρα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι μπορούμε να αλλάξουμε το μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής.

«Θα πετύχω να πείσω τους εταίρους ότι είναι και προς το δικό τους συμφέρον, γιατί είμαστε σοβαροί και αξιόπιστοι», ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της χώρας, αλλά δεν μπορεί να δεχθεί τη φορολογική εξόντωση των πολιτών.

Οι φοιτητοπατέρες θα βγουν από τα πανεπιστήμια, ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι στόχος του είναι μέσα σε μία δεκαετία να δημιουργήσει τα καλύτερα πανεπιστήμια στις χώρες του Νότου. «Ναι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια» υπογράμμισε.

Δίκαιη διανομή του μερίσματος της ευημερίας, υποσχέθηκε και υπογράμμισε ότι προτεραιότητά του είναι να στηρίξει τις κοινωνικές οργανώσεις. «Ο νόμος και η τάξη θα αποκατασταθούν», διαμήνυσε.

«Δεν θα επιδείξω καμία ανοχή στην παραβίαση της εργασιακής νομοθεσίας», ανέφερε ο Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι θα βάλει τέλος στους εργατοπατέρες και στη συνδικαλιστική χειραγώγηση των εργατικών συνδικάτων.

Για την κήρυξη απεργίας, σημείωσε πως θα απαιτείται το 50 συν ένα των μελών του σωματείου.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης