"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.3 C
Trikala

Τα πρώτα ηλεκτροκίνητα οχήματα στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρουσιάζονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, μεθαύριο Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 – Εργαστήριο Κινητικότητας, χρονομετρήσεις, συνδυασμένες μετακινήσεις, παιχνίδια, παρεμβάσεις για μια εβδομάδα στην πόλη.   Η παρουσίαση των τριών ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα πραγματοποιηθεί στις
11:00 στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

 

Μετά το Λεωφορείο Χωρίς Οδηγό, τα ηλεκτροκίνητα οχήματα έρχονται στα Τρίκαλα. Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος ELVITEN και ως δράση της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2018, ο Δήμος Τρικκαίων και η e-trikala ΑΕ παρουσιάζουν  τα πρώτα αυτά οχήματα. Είναι 10 ελαφρά οχήματα ( 5 τρίκυκλα και τα 5 τετράκυκλα) που θα κυκλοφορούν στα Τρίκαλα, είτε για όσους εργάζονται στον χώρο των διανομών, είτε για πολίτες. Ειδικά οι πολίτες, θα μπορούν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον για να μετακινούνται με ασφάλεια και χωρίς κανένα έξοδο, μέσα από μια ειδική πλατφόρμα. Σε αυτή θα καταγράφονται οι σχετικές διαδρομές και το ωράριο, ώστε να επιλέγεται κάθε φορά η διαθεσιμότητα του οχήματος και του δρομολογίου.

Το πρόγραμμα ELVITEN – Ευέλικτη Ηλεκτροκίνηση για Βιώσιμες Πόλεις υλοποιείται σε 6 Ευρωπαϊκές πόλεις: Τρίκαλα, Βερολίνο, Ρώμη, Μπάρι, Γένοβα, Ρώμη, Μάλαγα. Στην Ελλάδα, η συνεργασία της e-trikala γίνεται με το ΕΠΙΣΕΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ).

Οι δράσεις, όμως, της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, το διάστημα 16 έως 22 Σεπτεμβρίου, δεν σταματούν εδώ. Ο Δήμος Τρικκαίων, υλοποιώντας το φετινό θέμα «Πολυτροπικότητα» και με κεντρικό σύνθημα το «Συνδυάζω – Μετακινούμαι!», συνεργάζεται με πολίτες και φορείς για να προωθήσουν λύσεις συνεργατικής κινητικότητας επισημαίνοντας τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς.

Ετσι, καταρτίστηκε ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων και εκδηλώσεων, που θα υλοποιηθούν τη συγκεκριμένη εβδομάδα, όπως ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Τρικκαίων στις 29 Αυγούστου 2018. Μάλιστα πολλές δράσεις γίνονται και σε συνδυασμό με το διάσημο Τρικαλινό παζάρι, που και φέτος πραγματοποιείται το διάστημα 14-20 Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης