"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

20.8 C
Trikala
lafarm

Σχετικά άρθρα

Ευρεία σύσκεψη έγινε το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Ιωαννίνων ως πρώτο βήμα για τη χωροθέτηση υδατοδρομίου, που αναμένεται να συμβάλλει καθοριστικά στην τουριστική ανάπτυξη της πόλης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών, στη σύσκεψη πήραν μέρος ο πρόεδρος της Hellenic Seaplanes – Ελληνικά Υδατοδρόμια, Νικόλας Χαραλάμπους, ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Ιωαννίνων Σπύρος Σουρέλης, Παναγιώτης Τζάνος και Στάθης Σιούτης ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Φίλιππας Φίλιος, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νήσου Άρης Λιούμπος και η βουλευτής Μαρία Κεφάλα. Εκ μέρους του Δήμου συμμετείχαν ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ και ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Ζωγράφος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκε το νομικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των υδατοδρομίων και οι αλλαγές που προωθούν τα συναρμόδια υπουργεία ώστε να διευκολύνουν και να επιταχύνουν τη διαδικασία με σκοπό το 2020 να έχει αναπτυχθεί ένα πλήρες δίκτυο στη χώρα.

«Βούληση του Δήμου είναι να ξεκινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, καθώς θεωρούμε ότι η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί παρέμβαση ζωτικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης», υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ.

Από την πλευρά του,. ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια» Νικόλας Χαραλάμπους τόνισε το υψηλό και έντονο ενδιαφέρον για τα Γιάννενα και τη λίμνη αφού αποτελούν κόμβο και υπογράμμισε ότι αυτό που εξετάζεται είναι η ίδρυση και λειτουργία κεντρικού και όχι περιφερειακού υδατοδρομίου, κάτι που θα επιτρέπει τη διασύνδεση της πόλης με το εξωτερικό.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Σπύρος Σουρέλης τόνισε ότι για τον επιχειρηματικό κλάδο του τουρισμού η λειτουργία υδατοδρομίου αποτελεί κομβικής σημασίας θέμα. «Η λειτουργία υδατοδρομίου θα φέρει κόσμο υψηλού εισοδήματος. Θα λειτουργήσει συμπληρωματικά και όχι ανταγωνιστικά με τις υπόλοιπες μεταφορικές υποδομές. Ευελπιστούμε στην αδειοδότηση και ελπίζουμε πολύ σύντομα να έχουμε την πρώτη πτήση», κατέληξε.

ypodomes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης