"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.8 C
Trikala

Το Comenius ενώνει

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι λαοί έρχονται πιο κοντά και μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Τουλάχιστον θέτουν τις βάσεις για τη σύσφιγξη των σχέσεων. Οι οποίες, όμως, σε επίπεδο του προγράμματος Comenius που υλοποιείται από το 3ο Λύκειο Τρικάλων, βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Σήμερα το πρωί, 80 περίπου εκπαιδευτικοί και μαθητές από σχολεία άλλων έξι χωρών επισκέφθηκαν το Δημαρχείο Τρικκαίων, γινόμενοι δεκτοί από τον Δήμαρχο και την αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Βασιλένα Μητσιάδη. Ο κ. Παπαστεργίου καλωσόρισε τους επισκέπτες, αναφερόμενος σε ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία της πόλης. Στη συνέχεια, δύο εκπλήξεις περίμεναν τους Ευρωπαίους συμπολίτες μας: η προβολή ενός εικοσάλεπτου ντοκιμαντέρ του Δήμου για την πόλη των Τρικάλων στην αγγλική γλώσσα για «Τα Αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων». Αμέσως μετά, δύο τρικαλινοί μουσικοί, οι Βασίλης Μητσιάκης και Ορέστης Κρικώνης έπαιξαν και τραγούδησαν ζωντανά δύο τραγούδια του συντοπίτη μας Βασίλη Τσιτσάνη , με τους αλλοδαπούς επισκέπτες να ενθουσιάζονται χειροκροτώντας συνεχώς και ακολουθώντας τον ρυθμό.

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με τις αντιπροσωπείες των έξι χωρών (Λετονία, Πολωνία, Τουρκία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία), με τους επισκέπτες να είναι εξόχως ευχαριστημένοι, καθώς έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο η πενθήμερη παραμονή τους στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής, επισκέφθηκαν το Πήλιο, τα Μετέωρα, την Ελάτη, καθώς και όλα τα αξιοθέατα των Τρικάλων.
Έτσι, μπόρεσαν να ασκηθούν στο αντικείμενο το προγράμματος που έχει ως τίτλο «Learn to Learn! Develop your Autonomy in Learning!». Δηλαδή, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές μέσω διαφορετικών συνεργειών και δράσεων, μαθαίνουν πώς να μαθαίνουν – εξ ου και ο χαιρετισμός της προϊσταμένης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Βάσως Κάκλα. Το όλο πρόγραμμα διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια 9από 1/9/2013 μέχρι 30/8/2015) και υλοποιείται με υπεύθυνη συντονίστρια την καθηγήτρια του 3ου Λυκείου κ. Κριστίν Φέρνες, με παιδαγωγική ομάδα τον διευθυντή κ. Ευαγ. Αργυρόπουλο και τους εκπαιδευτικούς κ.κ. Μαρία Σαμαρά και Δημήτρη Λάσκο.

Από το γραφείο Τύπου

*Δείτε απόσπασμα από τη μουσική υποδοχή, στο κανάλι του Δήμου Τρικκαίων στο youtube, στην παρακάτω διεύθυνση http://youtu.be/_R6opiHW52s

comenius8 comenius7 comenius6 comenius5 comenius4 comenius2 comenius1 comenius

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης