64.229 άτομα αναζητούν εργασία δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τη Θεσσαλία Reviewed by Momizat on . Εξήντα τέσσερις χιλιάδες διακόσια είκοσι εννιά άτομα, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αναζητούν δουλειά σύμφωνα με τα τ Εξήντα τέσσερις χιλιάδες διακόσια είκοσι εννιά άτομα, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αναζητούν δουλειά σύμφωνα με τα τ Rating: 0

64.229 άτομα αναζητούν εργασία δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τη Θεσσαλία

64.229 άτομα αναζητούν εργασία δείχνουν τα στοιχεία του ΟΑΕΔ για τη Θεσσαλία

Εξήντα τέσσερις χιλιάδες διακόσια είκοσι εννιά άτομα, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στα μητρώα του ΟΑΕΔ σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, αναζητούν δουλειά σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Απασχόλησης που αφορούν στον μήνα Νοέμβριο. Ειδικότερα, οι άνεργοι που αναζητούν δουλειά ανέρχονται σε 64.229 άτομα, από τα οποία τα 34.690 άτομα παραμένουν στα μητρώα του ΟΑΕΔ ψάχνοντας εργασίας περισσότερο από ένα χρόνο ενώ 29.539 άτομα λιγότερο από 12 μήνες. Τον ίδιο μήνα επιδοτήθηκαν συνολικά 6.833 άτομα, από τα οποία τα 1.438 προέρχονται από εποχικά επαγγέλματα και τα 5.395 από κοινές επιχειρήσεις.

Εξάλλου από το σύνολο των ανέργων σε επίπεδο Θεσσαλίας που ψάχνουν για εργασία ανά εκπαιδευτικό επίπεδο, ένα ποσοστό 1,31% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο χωρίς καμία εκπαίδευση, ένα ποσοστό 33,71% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης έως 3η Γυμνασίου, ένα ποσοστό 48,24% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ένα ποσοστό 16,75% ανήκουν στο εκπαιδευτικό επίπεδο Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το μορφωτικό επίπεδο εκείνων που παραμένουν πάνω από 24 μήνες στην ανεργία και αναζητούν δουλειά είναι απόφοιτοι Λυκείου τόσο στις γυναίκες όσο και στους άνδρες ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των απόφοιτων του Δημοτικού την τελευταία 3ετία, γεγονός που επιβεβαιώνει τη δυστοκία εξασφάλισης εργασίας για όσους δεν διαθέτουν επιπλέον εφόδια μόρφωσης αλλά και κατάρτιση. Τέλος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί από τον ΟΑΕΔ για ολόκληρη τη Θεσσαλία κυριότερη αιτία της ανεργίας κυρίως των ανέργων γυναικών μέχρι 40 χρόνων είναι η απασχόλησή τους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και των μακροχρόνια ανέργων η απόλυση και η δυστοκία στο να βρεθεί νέα εργασία. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι άνεργες γυναίκες κυρίως άνω των 55 χρόνων είναι αυτές που κατατάσσονται στην βαθμίδα με χαμηλό εκπαιδευτικό επίπεδο, δηλαδή απόφοιτοι πρωτοβάθμιας ή χωρίς εκπαίδευση.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή