"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.9 C
Trikala

ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο βιβλίο αυτό παρουσιάζονται αναλυτικές επιστημονικές και θεωρητικές απόψεις για σύγχρον κοινωνικά θέματα, όπως η απώλεια, το πένθος, η ζήλια, το διαζύγιο, οι φόβοι των παιδιών, ο θυμός, η επιθετικότητα, ο σχολικός εκφοβισμός, προτείνοντας ως μέσο διαχείρισης αυτών των θεμάτων το παιδικό λογοτεχνικό βιβλίο.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ

            Άλλωστε η συναισθηματική, πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού απασχολεί εξίσου το θεσμό της οικογένειας και της εκπαίδευσης. Μέσα από τις δραστηριότητες που προσφέρονται, όπως τα παιχνίδια ρόλων, η δημιουργική γραφή, η εικαστική έκφραση, η εκφραστική ανάγνωση, προάγεται η συναισθηματική μάθηση ενώ παράλληλα συνδέεται η  ιστορία του βιβλίου με τη ζωή και τα συναισθήματα του παιδιού-αναγνώστη, για την πιθανή αφομοίωση και ενσωμάτωση στοιχείων του κειμένου σε θέματα αξιών και συμπεριφοράς.

            Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Προσχολικής Εκπαίδευσης, καθώς και σε βιβλιοθηκονόμους, βιβλιοθηκάριους, φοιτητές και φοιτήτριες Παιδαγωγικών Τμημάτων, ΤΕΙ. Παράλληλα,  αποτελεί και χρήσιμο εργαλείο για τους γονείς, αφού αξιοποιεί και προβάλλει με μεθοδικό τρόπο τις πλέον σύγχρονες απόψεις και προτάσεις για τη χρήση της  βιβλιοθεραπείας και την καλλιέργεια και ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.

 

Η Αναστασία Πατέρα, πτυχιούχος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Α.Π.Θ., έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στο ΠΜΣ του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας, όπου και εκπονεί διδακτορική διατριβή από το 2011. Από το 2000 είναι διορισμένη στη δημόσια εκπαίδευση. Είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Αφήγησης).

Η Τασούλα Τσιλιμένη είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας όπου διδάσκει Παιδική Λογοτεχνία. Έχει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού περιοδικού Κείμενα (www.keimena.ece.uth.gr) και είναι μέλος της Συντακτικής επιτροπής του περιοδικού Διαδρομές. Γράφει παιδικά λογοτεχνικά βιβλία. Διοργανώνει από το 2003 το «Φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου». Είναι μέλος του ΚΕΠΕΛ του ΓΛΣ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης