Bόλος : οδομαχίες για το νερό Reviewed by Momizat on . Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μία ακόμη φορά η ΔΕΥΑΜΒ. Οδομαχίες μεταξύ αντιεξουσιαστών και ματ έξω από το κτίριο της επιχείρησης, που είχαν ως αποτέλεσμα ένας Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μία ακόμη φορά η ΔΕΥΑΜΒ. Οδομαχίες μεταξύ αντιεξουσιαστών και ματ έξω από το κτίριο της επιχείρησης, που είχαν ως αποτέλεσμα ένας Rating: 0

Bόλος : οδομαχίες για το νερό

Nero Bolos

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για μία ακόμη φορά η ΔΕΥΑΜΒ. Οδομαχίες μεταξύ αντιεξουσιαστών και ματ έξω από το κτίριο της επιχείρησης, που είχαν ως αποτέλεσμα ένας διαδηλωτής και ένας αστυνομικός να οδηγηθούν τραυματισμένοι στο Νοσοκομείο και πολιτικές συγκρούσεις μέσα στην αίθουσα συνεδριάσεων του διοικητικού συμβουλίου μεταξύ Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου και του δημοτικού συμβούλου των «Δρόμων Συνεργασίας» Κώστα Γαργάλα, αποτέλεσαν το… πολεμικό σκηνικό μέσα στο οποίο ψηφίστηκε τελικώς ο Κανονισμός Αρδευσης.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Φωτογραφίες: Ράνια Μανασή

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μέχρι και ιδιωτική εταιρεία security που προσλήφθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ κατέστησαν το κτίριο απόρθητο για όσους δεν «είχαν λόγο» να παραβρίσκονται στην κρίσιμη συνεδρίαση. Εστίες έντασης αναπτύχθηκαν τόσο από την πλευρά της Κ. Καρτάλη, όπου είχαν συγκεντρωθεί κυρίως άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου, όσο και από το «μέτωπο» της Σπ. Σπυρίδη, απ’ όπου οργανώσεις και μέλη της αριστεράς επιχειρούσαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό.
NERO BOLOS
Η ένταση δεν εκτονώθηκε ούτε με τη λήξη της συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ. Ακολούθησε… πόλεμος ανακοινώσεων με αφορμή τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και την ψήφιση του Κανονισμού άρδευσης.

Τη… νύφη πλήρωσαν μικρές επιχειρήσεις επί της Κωνσταντά στο τμήμα από Κ. Καρτάλη έως Σπ. Σπυρίδη, που ήταν αποκλεισμένο ακόμη και για περαστικούς πολίτες. Κάποιοι δεν κατάφεραν να κάνουν ούτε… σεφτέ.

Είσοδος με… λίστα

Οι υπηρεσίες της ΔΕΥΑΜΒ παρέμειναν σήμερα από το πρωί κλειστές για το κοινό. Καμία συναλλαγή δεν έγινε. Με ανακοίνωση της επιχείρησης, οι υπηρεσίες δεν λειτούργησαν υπό το φόβο επεισοδίων.

Από νωρίς το πρωί, το κτίριο θύμιζε… αστακό. Ισχυρές δυνάμεις των ματ είχαν αποκλείσει την οδό Κωνσταντά στο τμήμα της από Κ. Καρτάλη έως Σπ. Σπυρίδη, καθιστώντας απόρθητο το κτίριο της επιχείρησης. Η διέλευση από το συγκεκριμένο σημείο δεν επιτρεπόταν ούτε σε απλούς πολίτες. Οι αστυνομικοί ζητούσαν από διερχόμενους να κάνουν τον «κύκλο» για να πάνε στον προορισμό τους.

Αλλά και στην είσοδο της ΔΕΥΑΜΒ, εργαζόμενοι σε ιδιωτική εταιρεία security απαγόρευαν την είσοδο. Είχαν στη διάθεσή τους λίστα με τα ονοματεπώνυμα όσων μπορούσαν να περάσουν στο εσωτερικό του κτιρίου. Για τους υπόλοιπους οι πόρτες ήταν κλειστές.

NERO BOLOS

Ματ VS διαδηλωτών

Από τις 11:30 το πρωί, αντιεξουσιαστές, αντιδρώντες στον Κανονισμό Άρδευσης και εκπρόσωποι πολιτικών φορέων κυρίως από το χώρο της Αριστεράς, άρχισαν να συγκεντρώνονται στο χώρο παίρνοντας θέση απέναντι από το «τείχος» των ματ.

Επικράτησαν εντάσεις. Στελέχη των «Δρόμων Συνεργασίας» που επιχείρησαν να προσπεράσουν τον αστυνομικό κλοιό ήρθαν σε φραστική αντιπαράθεση με αστυνομικούς αλλά και στελέχη της δημοτικής αρχής. «Αυτά είναι τα μέτρα του κ. Μπέου. Ο απλός πολίτης να μην μπορεί να προσεγγίσει σε ένα δημόσιο κτίριο», ανέφερε η δημοτική σύμβουλος Φωτεινή Κοκκινάκη. «Η συνεδρίαση είναι δημόσια. Δεν μπορεί κανείς να μας εμποδίσει να μπούμε μέσα», διαμαρτύρονταν το μέλος των Δρόμων Συνεργασίας, Θωμάς Κλημόπουλος. «Είναι παράνομο και παράλογο αυτό που γίνεται. Η αστυνομία να φέρεται λες και είναι όργανο του Μπέου», έλεγε ο δημοτικός σύμβουλος των Δρόμων Συνεργασίας, Νίκος Κανελλής.

Αντισυγκέντρωση

Μόνοι πολίτες που κατάφεραν να προσεγγίσουν το κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ κι αυτοί λιγοστοί, ήταν εκείνοι της… αντισυγκέντρωσης που είχε προαναγγείλει ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος.

Σήκωσαν πανό μπροστά από το κτίριο, με το οποίο έστελναν μήνυμα υπέρ της κεντρικής διαχείρισης του νερού.

Επεισόδια

Τα αίματα άναψαν όταν ξεκίνησε η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΜΒ. Παρόντες ήταν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου -με εξαίρεση το δημοτικό σύμβουλο, Κώστα Γαργάλα- και εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων.

Ομάδα αντιεξουσιαστών επιχείρησε από την πλευρά της Καρτάλη να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό και να εισβάλλει στο κτίριο της ΔΕΥΑΜΒ. Συγκεντρωμένοι άρχισαν να εκτοξεύουν εναντίον των ματ πλαστικά δοχεία με καφέ και μπουκάλια με νερό. Ενας από αυτούς, σύμφωνα με την αστυνομία κρατούσε και κοντάρι και επιτέθηκε εναντίον των αστυνομικών.

Η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών για να διαλύσει το πλήθος και να αποτρέψει επέκταση των επεισοδίων.

Κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, σημειώθηκαν δύο τραυματισμοί: ενός αστυνομικού και ενός διαδηλωτή που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Επιθέσεις –κυρίως φραστικές- αντιεξουσιαστών καταγράφτηκαν και εναντίον δημοσιογράφων αλλά και φωτογράφων που κάλυπταν ειδησεογραφικά τα γεγονότα.

«Δεν τιμά κανέναν η κατάσταση»

Οι… σάλπιγγες του πολέμου που μαίνονταν στο δρόμο, ακούγονταν μέχρι τον τρίτο όροφο της ΔΕΥΑΜΒ όπου εκείνη την ώρα συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο.

«Αυτή η κατάσταση δεν τιμά κανέναν. Αλλά θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι περίεργοι τύποι ότι δεν μπορούν να παίρνουν το… πιστόλι και να κάνουν κουμάντο. Να κάνουν τσαμπουκά, να χτυπούν πόρτες, να σπάνε τζάμια και να λαϊκίζουν. Κανείς μας δεν ήθελε αυτά τα γεγονότα», σχολίαζε την ίδια ώρα, ο Δήμαρχος Βόλου και Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ, Αχιλλέας Μπέος.

Σύγκρουση Μπέου- Γαργάλα

Δεύτερο σκηνικό έντασης… αυτή τη φορά σε λεκτικό επίπεδο, καταγράφτηκε μέσα στην αίθουσα συνεδρίασης της ΔΕΥΑΜΒ. Ο Κ. Γαργάλας δημοτικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της επιχείρησης από την πλευρά της αντιπολίτευσης, κατάφερε να μπει στην αίθουσα συνεδρίασης με καθυστέρηση και ασθμαίνοντας. Συνοδευόταν από τον επικεφαλής της παράταξης, Μαργ. Πατσιαντά και στελέχη του συνδυασμού.

Κ. Γαργάλας: Καταφέραμε να περάσουμε από βράχους και μπράβους.

Αχ. Μπέος: Προσέξτε πώς μιλάτε. Δεν σας επιτρέπω είναι εταιρεία σεκιούριτι για να μας προφυλάξει από τους δικούς σας

Κ. Γαργάλας: Δεν θα μας σταματήσει κανένας που διακατέχεται από φασιστική νοοτροπία. Ψεύδεστε ότι ψηφίσαμε την εκχώρηση της άρδευσης στη δευαμβ.

Αχ. Μπέος: Εσύ ψεύδεσαι. Λασπολόγε, λαϊκιστή. Μίλα για τον Κανονισμό. Συμμετέχετε στο Δ.Σ.; Δηλώστε ή αλλιώς σας αφαιρείται ο λόγος.

Κ. Γαργάλας: Οσο γαβγίζετε εγώ θα μιλάω…

Αχ. Μπέος: Φασίστα, τραμπούκε. Δεν έχεις το δικαίωμα να μιλάς. Εμείς δεν θα συμμετέχουμε στο δικό σας κατήφορο. Ωραίο το σόου που δώσατε αποτυχημένοι. Σας έδιωξε ο λαός του Βόλου.

Ο Κ. Γαργάλας μετά την τοποθέτησή του, εν μέσω αντιδράσεων από τον Αχ. Μπέο, αποχώρησε από τη συνεδρίαση.

Μαζί με τον κ. Γαργάλα αποχώρησαν και τα μέλη των Δρόμων Συνεργασίας. Ανάμεσά τους η Φωτεινή Κοκκινάκη, που βγαίνοντας από την αίιθουσα είπε: «θα τα πούμε. Αλλοι θα είμαστε στο σπίτι κι άλλοι στη φυλακή».

Στο περιθώριο τα τοπικά συμβούλια

Με την έναρξη της συνεδρίασης, οι εκπρόσωποι των τοπικών συμβουλίων μπήκαν στο… περιθώριο.

«Σήμερα θα λάβουμε μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις. Και όλοι θα κριθούμε σε βάθος χρόνου. Οι τοπικές κοινότητες δεν έχουν δικαίωμα ψήφου και δεν θα διακόψουν τη συνεδρίαση. Ό,τι είχαν να πουν το είπαν επί έξι μήνες που κάνουμε διαβούλευση. Τέρμα η ανοχή τώρα ήρθε ο καιρός ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του», ανέφερε ο κ. Μπέος.

Μάλιστα, αποχώρησε πριν τη λήξη της συνεδρίασης και εφόσον ψηφίστηκε ο Κανονισμός, με αποτέλεσμα οι εκπρόσωποι των τοπικών κοινοτήτων να μην καταθέσουν καν τις απόψεις τους.

Ψηφίστηκε ο Κανονισμός

Κατά την παρουσίαση του Κανονισμού Αρδευσης, ο κ. Μπέος αναφέρθηκε στο πρόβλημα της λειψυδρίας και στην ανάγκη ορθολογικής και αεφορικής διαχείρισης του υδατικού δυναμικού προς όφελος τόσο των πολιτών και καλλιεργητών και κυρίως του περιβάλλοντος.

Υπογράμμισε ότι με την ψήφιση του Κανονισμού η ΔΕΥΑΜΒ θα μπορέσει να καταγράψει όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να ασκήσει δίκαιη διαχείριση στην άρδευση: πηγές, γεωτρήσεις, αυλάκια, εσωτερικά δίκτυα, εκτάσεις, καταναλωτές.

Υποστήριξε ότι ο Κανονισμός θα είναι ένας μπούσουλας, ο οποίος όμως επιδέχεται διορθώσεων εάν διαπιστωθεί κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του ότι έχει λάθη ή παραλείψεις. «Θα διαπιστώσουμε αν πάσχει, πού πάσχει και θα τον διορθώσουμε», είπε ο κ. Μπέος. «Ο σκοπός μας είναι ένας: η δίκαιη διαχείριση των νερών. Δεν δώσαμε δείγμα ότι θέλουμε να ξεπουλήσουμε ή να εκμεταλλευτούμε τα νερά», συμπλήρωσε.

Ο ίδιος ανέφερε ότι τα τέλη άρδευσης για το 2013 και το 2014, η ΔΕΥΑΜΒ δεν θα τα διεκδικήσει. Επιπλέον, προανήγγειλε τη λειτουργία μιας Τράπεζας για την άρδευση. «Αν η είσπραξη των τελών άρδευσης αφορά σε ποσό μεγαλύτερο από τα έξοδα της ΔΕΥΑΜΒ, το υπόλοιπο θα μπαίνει σε αυτή την τράπεζα και θα διανέμεται μετά αναλογικά στους χρήστες», ανέφερε ο Δήμαρχος, επισημαίνοντας ωστόσο ότι το ύψος των τελών θα καθοριστεί σε επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ και εφόσον προηγηθεί διαβούλευση. Αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της επιχείρησης για την αξιοποίηση του νερού του Βιολογικού Καθαρισμού σε πλατείες και για τον εμπλουτισμό του υπόγειου υδροφορέα.

Ο Κανονισμός ψηφίστηκε ομόφωνα, με τη λευκή ψήφο της Προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας, Νάνσυς Καπούλα και την απουσία του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης, Κ. Γαργάλα.

Η κ. Καπούλα εξέφρασε τις ενστάσεις της ως προς την ουσία της διαβούλευσης που έχει γίνει και για την απουσία επιστημονικών στοιχείων από τον Κανονισμό, ο οποίος όπως είπε δεν έχει υπόβαθρο και ουσία.

Ενστάσεις επί συγκεκριμένων άρθρων εξέφρασε και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημ. Κουτσιφέλης, ο οποίος ωστόσο τάχθηκε υπέρ της διαχείρισης συνολικά των νερών από τη ΔΕΥΑΜΒ.

Αχ. Μπέος: Αποκαρδιωτική η μειοψηφία

Στον απόηχο των επεισοδίων έξω από τη ΔΕΥΑΜΒ, ο Δήμαρχος Βόλου, Αχ. Μπέος εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση, στοχοποιώντας τη συμπεριφορά της αντιπολίτευσης:

«Αποκαρδιωτική, για μια ακόμη φορά, η στάση και η συμπεριφορά της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου, που προσπάθησε να δημιουργήσει ένα εμφυλιοπολεμικό κλίμα, αλλά δυστυχώς γι’ αυτή και ευτυχώς για την κοινωνία μας το «πάρτι» του μπάχαλου και της βίας τελικά ματαιώθηκε νωρίς.

Ολοι αυτοί που πρωτοστάτησαν στις προσπάθειες να προκαλέσουν και πάλι επεισόδια και να αποτρέψουν έτσι το ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσει στην λήψη απόφασης, όπως έχει αναφαίρετο δικαίωμα με βάση τη δημοκρατική λειτουργία και τη στοιχειώδη λογική, ας αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες που έχουν έναντι των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα εκείνων, ενός ή δύο, που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο.

Η θλιβερή κομματική και ιδιοτελής εκμετάλλευση από ανεκδιήγητους λαϊκιστές, νέων παιδιών, που βρέθηκαν χωρίς καν να γνωρίζουν το λόγο έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, είναι ένα φαινόμενο που πρέπει να αποδοκιμαστεί από το σύνολο των υγιών πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων της πόλης.

Η ΔΕΥΑΜΒ, υπό τη σημερινή της διοίκηση, θα συνεχίσει να λειτουργεί με αποκλειστικό γνώμονα τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειονότητας των συμπολιτών μας και όχι για τη διατήρηση των απαράδεκτων προνομίων των λίγων. Ας το συνειδητοποιήσουν επιτέλους και ας συμπεριφερθούν ως σοβαροί και υπεύθυνοι αυτοδιοικητικοί παράγοντες. Αν μπορούν βεβαίως…».

ΣΥΡΙΖΑ: Να παρέμβει το Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Παρέμβαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για «το όργιο αστυνομικής βίας», ζητά με ανακοίνωσή της η Νομαρχιακή Επιτροπή Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο το όργιο αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία της ΔΕΥΑΜΒ, εναντίον των πολιτών που βρέθηκαν εκεί διεκδικώντας τη δυνατότητα να εκφράσουν την άποψη τους για τα θέματα σχετικά με τη διαχείριση του νερού άρδευσης που σήμερα θα συζητιόταν από το ΔΣ της δημοτικής επιχείρησης.

Καταδικάζει επίσης με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την παρουσία ατόμων ιδιωτικής ασφάλειας (σωματοφύλακες) του δημάρχου σε θεσμικές δημόσιες λειτουργίες του Δήμου και των επιχειρήσεών του (συνεδριάσεις) την ίδια στιγμή που ο ίδιος απαγορεύει την παρουσία πολιτών σε αυτές, καταργώντας στην πράξη τον νόμο που ορίζει σαφώς την δημοσιότητα των συνεδριάσεων.

Θεωρούμε αδιανόητο να εξακολουθούν να συμβαίνουν μετά την ετυμηγορία του λαού στις 25 Ιανουαρίου τέτοια περιστατικά ακραίου κρατικού αυταρχισμού σε βάρος κινημάτων πολιτών.

Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη την άμεση διερεύνηση των γεγονότων και την παραδειγματική τιμωρία των υπαίτιων για αυτή τη κατάσταση, δηλαδή των αστυνομικών ή άλλων υπεύθυνων κρατικών λειτουργών που αυθαιρέτησαν και έδωσαν διαταγή για χρήση χημικών και επίθεση εναντίον των συμπολιτών μας».

Πυρά από τον Αγροτικό Σύλλογο Ανω Λεχωνίων

Πυρά κατά της δημοτικής αρχής και διοίκησης της ΔΕΥΑΜΒ, εξαπολύει ο Αγροτικός Σύλλογος Ανω Λεχωνίων για το ζήτημα του Κανονισμού Αρδευσης, καταγγέλλοντας «κοτζαμπάσικη» απόφαση του Δήμου.

«Δυστυχώς, ως κεραυνός εν αιθρία έφτασε η πραγματικά ακατανόητη και «κοτζαμπασική» απόφαση του Δήμου Βόλου να προχωρήσει σε αλλαγές στον κανονισμό αρδεύσεως – υδρεύσεως της ΔΕΥΑΜΒ , που όχι μόνο δεν βοηθούν την τοπική αγροτική κοινωνία να ορθοποδήσει, αλλά αντίθετα αποτελούν μια ακόμη «τιμωρία» προς τον αγροτικό κόσμο. Αλήθεια , θα θέλαμε να μάθουμε με ποια κριτήρια προέκυψε αυτή η πρωτόγνωρη κοστολόγηση των 40 ευρώ συν ΦΠΑ ανά στρέμμα ,σε μία εποχή που η αγροτική κοινότητα παλεύει να σταθεί δυνατά στα πόδια της και όλοι εμείς αγωνιζόμαστε προκειμένου η γη μας, τα Λέχωνια μας να παραμείνουν μία από τις πιο γόνιμες και ξακουστές περιοχές για τα αγροτικά προϊόντα στη χώρα. Πραγματικά, δεν μπορούμε να κατανοήσουμε τη στρατηγική που ακολουθείται από την ΔΕΥΑΜΒ η οποία αρχίζει σιγά σιγά να μετατρέπεται από δημοτική επιχείρηση σε «δερβέναγα» του πηγαίου και αναβλύζοντος νερού της περιοχής .

Καλούμε όλους τους βουλευτές καθώς και τους αντιπροσώπους της περιφέρειας του νόμου μας να πάρουν ξεκάθαρη πολιτική θέση προκειμένου να καταλάβουμε και εμείς οι ίδιοι ως άτομα, αλλά και ως ενιαίο σύνολο, το κατά πόσο επιθυμούν μία γερή, αειθαλή και καλοκουρδισμένη αγροτική μηχανή, ή απλά όλες οι εξαγγελίες που ακούγονται κατά καιρούς αποτελούν αόριστο ευχολόγιο που εξυπηρετεί ιδιοτελείς μικροκομματικούς σκοπούς», αναφέρουν σε ανακοίνωση που υπογράφουν οι κ.κ. Γιάννης Αλπάκης και Γιώργος Τσακνάκης.

Μιχ. Μιτζικός: Εφικτή η εύρεση κοινά αποδεκτής λύση

Υπέρ μιας κοινά αποδεκτής λύσης για το ζήτημα του Κανονισμού Αρδευσης, τάσσεται ο επικεφαλής της «Δύναμη Βόλου», Μιχάλης Μιτζικός:

«Η Δύναμη Βόλου ως δημοτική παράταξη δεν εκπροσωπείται στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ.

Σχετικά με την υιοθέτηση νέου Κανονισμού Άρδευσης, πιστεύουμε ότι έστω την ύστατη ώρα μπορεί να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση και θα στηρίξουμε την οιανδήποτε απόφαση που θα διασφαλίζει τον ουσιαστικό ρόλο των Τοπικών Κοινοτήτων μας στη λήψη αποφάσεων ως προς την διαχείριση της άρδευσης, που σημαίνει στήριξη της υπαίθρου και των χωριών μας τα οποία βασίζονται κυρίως, αν όχι αποκλειστικώς, στην αγροτική οικονομία. Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα το πως πρέπει να γίνεται η διαχείριση της άρδευσης στον δικό τους τόπο, βεβαίως τηρώντας πάντα και δίχως έκπτωση το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Θεωρούμε ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο συνεννόησης για τη λήψη μίας απόφασης που θα ικανοποιεί και τις ζωτικές πράγματι ανάγκες των χωριών μας αλλά εξίσου και την αναγκαιότητα για μία ορθολογική διαχείριση του νερού προς όφελος όλων των συμπολιτών του Καλλικρατικού Δήμου μας».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή