Πολύ καλό μέλι από βελανιδιά παράγει ο Θανάσης Τσιάρας φημισμένο για τη βιολογική του δράση. Το μέλι βελανιδιάς είναι ένα σκουρόχρωμο, συνήθως μέλι με άρωμα, ιδιαίτερη γεύση, πλούσια και μεστή.
Στο εργαστήριο του ΑΠΘ επέλεξαν, 48 δείγματα από πεύκο, βελανιδιά, ερείκι, καστανιά, manuka, το οποίο μάλιστα κατέκτησε την παγκόσμια αγορά διαφημιζόμενο για τη βιολογική του δράση.
Στην εξέταση της αντιοξειδωτικής τους δράσης αναδείχθηκε ως ισχυρότερο το σκουρόχρωμο μέλι βελανιδιάς (!!!) , ενώ ακολουθούν το έλατο, το ερείκι, η καστανιά και το πεύκο. Εντοπίστηκε επίσης ότι τα «φημισμένα» λόγω αρώματος μέλια από πορτοκάλι και θυμάρι είναι χαμηλά σε αντιοξειδωτική δράση. Η δε πρόπολη, σύμφωνα με την κ. Τανανάκη, διαθέτει αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή κι αντιφλεγμονώδη δράση, συμβάλλει στη μείωση της πίεσης, στην αντιμετώπιση του έλκους στομάχου και πολλές άλλες ασθένειες !