Tρίκαλα – Mαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ «Κάτω τα χέρια απ’ την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» Reviewed by Momizat on .   «Όλες οι συνταγές  δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη» βροντοφώναξαν  εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολού   «Όλες οι συνταγές  δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη» βροντοφώναξαν  εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολού Rating: 0

Tρίκαλα – Mαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ «Κάτω τα χέρια απ’ την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση»

Tρίκαλα – Mαζικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ «Κάτω τα χέρια απ’ την ασφάλιση, δεν είναι για παζάρια και για διάλυση»

 

«Όλες οι συνταγές  δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη» βροντοφώναξαν  εκατοντάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι , αγρότες, νέοι και γυναίκες, οι οποίοι διαδήλωσαν  την Τέταρτη  το απόγευμα στο κέντρο των Τρικάλων  ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Γραμματείας Τρικάλων του  ΠΑΜΕ και σωματείων του νομού.

Στη συγκέντρωση που ξεκίνησε στις 7μμ στην οδό Ασκληπιού-στο ύψος της πλατείας Ρήγα Φεραίου – απεύθυνε χαιρετισμό   εκ μέρους της Επιτροπής  Αγώνα στο Εργοστάσιο Γάλακτος «Τρίκκη» ο Ηλ.Κωσταρέλος,  τονίζοντας τη σταθερή θέση των εργαζομένων στο εργοστάσιο να απορρίψουν τις ατομικές συμβάσεις και να διεκδικήσουν συλλογική σύμβαση για όλους σύμφωνα με τις ανάγκες τους. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μαζικά εργαζόμενοι του Εργοστασίου Γάλακτος «Τρίκκη» , οι οποίοι συμπλήρωσαν 3 βδομάδες κινητοποίησης, κρατώντας πανό με τα αιτήματά τους

Εμφάνιση 4.jpg

Στη συνέχεια χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων «Η Άνοιξη» ο πρόεδρός της Αποστόλης Θωμόπουλος, επισημαίνοντας ότι η αγροτιά της περιοχής μας «ζεσταίνει» τις μηχανές για μεγάλες κινητοποιήσεις , στις οποίες πρέπει να υπάρξει συμπόρευση με την εργατιά, τους ανέργους , κάθε λαϊκό άνθρωπο.

Εμφάνιση 7.jpg

                 Η κεντρική ομιλία στη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από τη Βάσω Μπακάση, μέλος της Γραμματείας Τρικάλων του ΠΑΜΕ , η οποία μεταξύ άλλων τόνισε: «χαιρετίζουμε  τα σωματεία που πήραν αποφάσεις συμμετοχής για την οργάνωση του Συλλαλητηρίου, όλους τους αγωνιστές, τις αγωνίστριες  που όλες αυτές τις μέρες οργάνωσαν άμεση απάντηση με κινητοποίηση, βρέθηκαν σε χώρους δουλειάς, γειτονιές,  για να ενημερώσουν την εργατική τάξη του νομού μας, απέναντι στην επίθεση που σαρώνει τη ζωή μας και των παιδιών μας.

Χαιρετίζουμε τους εργαζόμενους του Εργοστασίου Γάλακτος «ΤΡΙΚΚΗ» που με συλλογική απόφαση συμμετέχουν ΕΔΩ μαζί με το ταξικό κίνημα.

Στεκόμαστε  ταξικά ΑΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στον αγώνα τους ,χαιρετίζουμε τη στάση τους ,  να μην σκύψουν το κεφάλι, να αντισταθούν Η αποφασιστική στάση τους να οργανώσουν τον αγώνα τους  μέσα από συλλογικές και μαζικές διαδικασίες, , εμπνέουν αισιοδοξία και  πίστη στην ανεξάντλητη δύναμη του οργανωμένου  αγώνα και σε άλλους εργαζόμενους. Χαιρετίζουμε τους αγρότες που χαράζουν αγωνιστική πορεία Θα σταθούμε ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ στον κοινό αγώνα εργατών-αγροτών. .

Από  αυτό το Συλλαλητήριο  κάνουμε καθαρή σε όλους την απόφασή μας, την επιδίωξή μας. Οργανώνουμε και συγκεντρώνουμε δυνάμεις, συγκροτούμε συμμαχία των εργατών, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών, όχι για μια διαμαρτυρία αλλά για αποφασιστικό αγώνα ανατροπής

Η κυβέρνηση έδωσε στην δημοσιότητα το πόρισμα των σοφών της. Είναι ένα πόρισμα άγριας ταξικής πολιτικής. Είναι προκλητικό αφού δείχνει ως υπεύθυνους για την κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων και του ασφαλιστικού συστήματος τους ίδιους τους εργαζόμενους.

Αλήθεια αυτοί οι «σοφοί» δεν ξέρουν τίποτα για τα χρήματα που χάθηκαν από τα περιβόητα κουρέματα; δεν ξέρουν τίποτα για το τζογάρισμα των αποθεματικών των ταμείων στο χρηματιστήριο;  για τα άτοκα δάνεια με τα λεφτά των ασφαλισμένων;  για τα 20 δις χρέος τραπεζών- εφοπλιστών – μεγαλοβιομηχάνων στα ασφαλιστικά ταμεία; Που πήγαν οι κόποι και ο ιδρώτας  40 χρόνων δουλειάς των προηγούμενων γενιών;

Είναι προκλητικό γιατί την ίδια στιγμή απαλλάσσουν μονοπωλιακούς ομίλους από ανταποδοτικά τέλη,  χρέη, πρόστιμα και αναδρομικά.

Χαρίζουν εκατομμύρια σε μονοπωλιακά μεγαθήρια και κυνηγούν τις δήθεν  ψευτοσυντάξεις των υπερηλίκων.

Ενώ καταδικάζουν σε δουλειά μέχρι το τάφο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα αυξάνοντας τα όρια ηλικίας στα 67 και τα χρόνια ασφάλισης σε 40 χρόνια.

Αυτό το «πόρισμα» τους το επιστρέφουμε ως απαράδεκτο.

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, 

Να μην πέσει κανένας άνθρωπος του μόχθου στην «παγίδα» των κάλπικων προσδοκιών για «διορθώσεις». Τέτοιες δεν παίρνει η πολιτική που μας τσακίζει για να ανακάμψουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτή η πολιτική δεν διορθώνεται, δεν παίρνει μερεμέτια. Οι εργαζόμενοι, ο λαός μόνη επιλογή έχει να την αντιπαλέψει, να τη δυσκολέψει με στόχο να την ανατρέψει μαζί με τις αιτίες που τη γεννούν.

Το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε συνδικαλιστές που πιθανά έχουμε διαφορετικές εκτιμήσεις σε διάφορα ζητήματα, μαζί να οργανώσουμε την πάλη!

Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια στους. Μπορούμε να στους σταματήσουμε!

            Η απεργία στους 12 Νοέμβρη να είναι το πρώτο βήμα σε μια προοπτική κλιμάκωσης και απόδειξης ότι εμείς έχουμε τη δύναμη!

Τα μέτρα δεν έχουν την έγκρισή στους!  Δεν υπάρχει λαϊκή συναίνεση στον σφαγιασμό!»

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους τη πόλης των Τρικάλων με συνθήματα όπως «Όχι συμφωνίες ατομικές , θέλουμε συμβάσεις συλλογικές» , «Τα ταμεία χτίστηκαν  στων εργατών τις πλάτες δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες» να δονούν την ατμόσφαιρα

22-10-2015 , Γραμματεία Τρικάλων του ΠΑΜΕ

 

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή